Tema: Re: Zemes kaina. Kris ar kils?
Autorius: Makauskas Vidas
Data: 2009-06-05 14:46:48
> Taip, tokia tema uzdaviau klausima, bet deja tavo Vidai ilguose tekstuse 
> atsakymo nerandu.
>
Is visu tu tekstu matosi, kad dideja turtine nelygybe; bedarbyste virsija 10%. Parasiau, kad Lietuvoje procesai yra kitokie, negu issivysciusiose salyse ir sugretinau su Lotynu Amerikos "tigrais". Dar visai neseniai spaudoje "tigrai" buvo liaupsinami, kad imtu kuo daugiau paskolu. Ir t.t. Vadinasi didesnioji visuomenes dalis bus priversta parduoti savo zeme. Automatiskai prasides pigimas. Didziausias kritimas butu apie is karto po Nauju metu. Ir tai vyks kiekvienais metais. Latvijoje tai ivyko staiga. Lietuvoje, Kubiliaus deka, latviskas kritimas bus pasiektas per 3-5 metus. Bet tai mano asmenine nuomone.
Remiantis mano spejimais dabar reiketu dar metus kitus laikyti uzspaustus eurus. As asmeniskai savo versijos 100% nesilaikau ir rytoj pradedu kelti sienas. Tokiu budu siemet planuoju isleisti maximum litu iki stogo uzdengimo. Kiti pinigai liks euru pavidalu. Po lato devalvacijos ateis eile litui, nes jau spauda rase, kad svedu bankai su tuo susitaike ne tik Latvijoje, bet ir Lietuvoje. Dabar tik laiko klausimas. Anksciau galvojai, kad litas bus devalvuotas pries euro ivedima...
I klausima atsakiau. Geroje Vilniaus priemiescio vietoje uz ara protinga moketi apie 1,000 litu, o toliau nuo bet kokios infrastrukturos gali kainuoti ir po 100 litu. Laikas parodys. Jeigu galvociau kitaip, tai vietoj euru pulciau pirkti zeme.