Tema: Re: kaip virtualiai apjungti daug PC?
Autorius: Vasaris
Data: 2010-03-15 23:12:52
"Nerijus" <nerijus_@_vil_ktu.l_t> wrote in message news:hnla3p$6hc$1@trimpas.omnitel.net...
> On 03/14/2010 02:47 PM, Liu wrote:
> Nu ash nezhinau kaip yra ish tikruju (ta prasme neishbandziau
> praktishkai) bet kiek skaichiau vmware dokumentacija, tai jie lyg ir
> leidzia sukusrti viena virtualia mashina apjungiancia keliu relaiu
> mashinu resursus.

        Nebūčiau tuo tikras, kad vienas super-VM apjungia po savimi kelis sub-VM atskiruose serveriuose. Greičiau turbūt reikėtų suprasti, kad klientinė programinė įranga jungiasi prie kažkokio end-point'o (www.google.com), o į indiferentiško protokolo užklausą atsako kažkuri (ar kelios) iš VM'ų debesies, o pačios VM'os gali tarp fizinių serverių migruoti kaip tik joms patinka pagal tam tikras taisykles. Pvz.: debesyje gali būti taip, kad VM'ai kada nėra apkrovos tupi sau kur nors lėtuose serveriuose ir miega, o jų nedaug priperėta. Padidėja krūvis - VM'ų skaičius didėja, ir jos gyvai migruoja į spartesnę įrangą, jei jų šeiminkas nusipirko geresnį SLA.
        Teoriškai masiškai ir paraleliai teikiamoms užduotims tai būtų privalumas, nes jis pvz.: leistų išvengti paros "sezoniškumo" t.y. pvz.: juk įprastai visame pasaulyje pagal geografiją (ne pagal gyventojų skaičių!) 1/3 visų gyventojųelementariai miega ir savo kompais/serveriais nesinaudoja.
        Zo, kaip buvo pasiektas geras virtualizacijos konsolidacijos koeficientas lokaliai duomenų centruose, taip gali būti pasiektas ir geras ištisų skaičiavimo centrų/fermų overbook'inimas globaliai. Priedo gali gautis taip, kad dėl žmogiškų klaidų, laukimo ar dar bile ko, ištisas skaičiavimo centras neturi jokių vykdytinų užduočių net ir viduryje dienos. Taip jis savo servus gali laisvai pernuomoti bet kuriai kitai užduočiai, nes nebereikia jokių programinės įrangos adaptacijų, nes tam ir yra virtualizacijos abstracijos sluoksnis - tiesiog virtualios mašinos iš kito pasaulio galo per greitas šlangas atmigruoja pas tave, pasikelia, pasiskaičiuoja, išsisaugo rezultatus ir vėl keliauja iš kur parėjusios.

> Neturiu tokiu "galingu" kompu darbe laisvu, kad ta
> galechiau praktishkai ishbandyti, todel lieka tik speliones.
> O del linko apie tai i vmware puslapi, tai reiktu atidziai perskaityti
> vsphere visa dokuemntacija. Man ish jos lyg ir ishplaukia kad tokia
> galimybe yra. Bandziau vasara praktishkai visa tai ishbandyt, bet su 512
> ramo "servais" nesigavo. :-( Visos priemones tam kaip ir yra pas vmware.

Galbūt yra kur nors intike prikėjimai prie demo, arba virtualių lab'ų šito gėrio pagrindu.
Nes galiausiai šitas grožis nekukliai kainuoja.