Tema: Re: Kur atostogaut
Autorius: Bronco
Data: 2016-01-28 22:21:57
On 2016-01-28 13:35, LB wrote:
> na, Viduržemio regione tai maistas (dešros irgi) neblogesnis už lietuvišką,

Būtent.

> o mano asmenine nuomone - gausiai gersnis, tik gal ne pigesnis.

Gal ne pigesnis, bet dažnai kainuoja lygiai tiek pat ir dažnai būna 
skanesnis. Tai, jog "Lietuvoje labai geras maistas" yra kažkoks mitas, 
kurį lietuviai pasakoja vieni kitiems. Lietuvoje tikrai yra skanaus 
maisto kelios rūšys (juoda duona, varškės gaminiai, gal dvi sūrio rūšys 
:), na ir rūtų vainikėlis :)), bet didesnioji jo dalis gerokai 
prastesnė, nei Italijoje, Prancūzijoje ir pan.. O kainos analogiškos...

Dar kas kliūna, jog pastoviai akcentuojama, jog Lietuvoje labai skanūs 
pieno ir mėsos gaminiai. Jeigu tuos pieno gaminius susiaurinsim iki 
varškės ir varškės sūrio, tai gal ir OK. Aišku, Italijoje dar skaniau, 
bet Italija išskirtinė ir šioje sferoje, tai gal užskaitom. Bet 
pažiūrėkim į lietuviškos gamybos jogurtus... jie skanūs tik tiems, kas 
tik juos ir valgė visą gyvenimą. Blin, net Tailande jogurtai skanesni :))))

O apie mėsą ir jos gaminius aš iš viso patylėsiu. Bet, taip taip, 
girdėjau ir aš, jog "daug gaminam, bet viską išvežam...". Gal ir taip, o 
kas mums iš to, jei viską išvežat? :) Kam tada tuo girtis, ko niekas 
nematė ir neragavo? :)


Reziumuojant, vežasi jie tą dešrą tikrai dėl pigumo. O tariamo ar 
realaus, tai čia jau kita istorija. Dažniausiai dėl tariamo.

Juokinga ir dažnai pasikartojanti istorija, kaip lietuvaičiai, 
važiuodami į svečius ar į kokia šventes į Belgiją, vežasi "nuostabaus 
lietuviško alaus" dėžėmis :) Pats mačiau ne kartą :)

Į Belgiją alų vežt... Jau juokinga... o dar lietuvišką... :) Paskui 
stebisi, "kodėl per šventę visi viską suvalgė ir išgėrė, bet liko net 
dvi dėžės lietuviško alaus???" :] Kartą neapsikentęs leptelėjau - "tai 
nereikėjo į mišką prastos kokybės malkų atsivežt...". Nežinau ar suprato :)