Pirmiausia pasidaryk lipidogramą (kraujo tyrimas bet kurioj klinikoje/laboratorijoje), o tada jau galvok ar tau tikrai reikia tos anticholesterolinės dietos.. Kaip taisyklė, visos tos dietos, kai žmogus save prievartauja baigiasi tuo, kad paskui vėl grįžta prie senu mitybos įpročiu ir visa ta nauda (jei tokia buvo) nueina šuniui ant uodegos. Junk Foodą / rūkytą maistą aišku yra prasminga išmesti iš raciono, košės yra puikus maistas pusryčiams, bet tai nereiškia, kad reikia atsisakyti mėsos ar kiaušinių. Va keli punktai sveikesnio gyvenimo pradžiai: 1. Judėk (žiauriai svarbu) :)) 2. Gerk daug vandens (~2L per dieną- pats tas). Rekomenduotina yra gurkšnoti per visą dieną, o ne kelis kart išgerti pvz. po puslitrį.. Tiesa, išlyga - negerk skysčių (arba bent apribok) ~ 20 min prieš maistą / valgant / valandėlę po valgio, idant neskiesti skrandžio sulčių. 3. Nemaišyk baltymu ir krakmolo viename valgyje (bent man veikia osom - nebera sunkumo jausmo po valgymo..). Kitaip tariant steikas jau eina į trasą su daržovėm, o ne bulvėm ar ryžiais. 4. Vaisius valgyk (nors šiaip vaisiai - tai kas pas mus maximose - sux) atskirai nuo pagrindinio dienos valgymo, ir prieš, o ne po valgymo. 5. Naudok prieskonius - pagreitina medžiagų apykaitą. 6. Sumažink kavos / pieno / cukraus / perdirbto maisto suvartojimą. Yra dar N visokiu maisto maišymo / nemaišymo taisyklių, bet manau, kad kiekvienas pagal save turi žiūrėtis kas jam tinka. Dėl maisto darbe - jei nėra galimybės sveikai (bet sočiai) pavalgyti - aišku, neškis savo (namuose gamintas maistas visada yra geriau - bent žinosi, ką dėjai į jį). Dar kartą pasikartosiu - neprievartauk savęs, nepulk stačia galva visko keisti iškart, palaipsniui visada gausis geriau :) "drakosha" wrote in message news:km8plf$lcm$1@trimpas.omnitel.net... Labas vakaras, mėginu pamažu sveikiau maitintis - reikia mažinti tos choleros kiekį kraujyje. Kitame poste - gydytojų rekomendacijos, ką valgyti ir ko ne. Įdomaujuosi, ar misdamas visokiomis nesąmonėmis (košėmis, dribsniais) gausiu visus reikiamus vitaminus, t.y. ar šis "maistas" lygiavertis mano mėgstamiems, bet nūnai draudžiamiems dalykams (rūkytoms dešroms, krevetėms, ledams). Nes kažkaip baiminuosi, kad tos beskonės rekomendacijos yra skurdžios. Vaisiai, daržovės - suprantama, valgytini. Bet tarkime, rašoma, kad sviestas blogai, o iš kur aš gausiu vitamino A? (Va, žiūrėkim, ką apie karvių produkciją rašo vienas saitas http://www.imunitetas.lt/sveika-gyvensena/mityba/maistingoji-trijule-pienas-varske-ir-sviestas-1460/). Kitaip tariant, gal turite kokių rimtų pastabų dėl tokios dietos. Dar vienas klausimas: ką patartumėte valgyti darbe? Tipo, kaip užkandžiauti? Su kibinais turbūt teks atsisveikinti. Imu ryžių košytes ar varškės lietinius. Ar tai ok? Ačiū.