Tema: Re: Kas sveikiau: tradicinė ar miežinė kava?
Autorius: 0.5B
Data: 2011-04-13 11:07:37
> netgi kalcio iš kaulų neišplauna :)

šaltinis?  :)

"ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message 
news:io3j53$kei$1@trimpas.omnitel.net...
> ritualas yra ne daigtuose, o veiksmuose, iš esmės visai galima vieną 
> sisiuką keisti kitu, net su rožių lapeliais, bile tik padeda :)
> Dėl kavos, kiek žinau (atsimenu, kad žinau, neatsimenu, iš kur :) 
> nustatyta, kad tai standartinio stiprumo kava poveikio kraujospūdžiui 
> praktaiškai neturi arba jis yra labai silpnas. O šiaip ji veikia 
> tonizuojančiai, skatina žarnyno peristaltiką ir netgi kalcio iš kaulų 
> neišplauna :)
>
>
> "Aras" <nera_cijunas@gmail.com> wrote in message 
> news:io3dn9$c12$1@trimpas.omnitel.net...
>> Yra dar ir ritualai... :-)
>>
>>
>> "Bone Daddy" <.info@bonedaddy.serveftp.com> wrote in message 
>> news:io2f92$iet$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Galima gert kas patinka.  Miežių, gilių, cikorijų, grikių ir bilekokio 
>>> augalo, kuris nuspalvina vandenį ir duoda šiokį tokį aromatą.
>>> Bet kava geriama išimtinai dėl kofeino. Taip kaip šnapsas, vynas 
>>> geriamas ne todėl, kad patinka, o dėl jame esančio alkoholio.
>>> Galima gert arbatą, kuri veikia panašiai kaip kava, bet turi visą eilę 
>>> teigiamų organizmui savybių / pamiršau kokių / ;) Lygtai kraujagyslėm, 
>>> širdžiai, virškinimui ir dar kažkam.. Aišku, turiu omeny tikrą arbatą, o 
>>> ne surogatus tipo su prancūziškų rožių žiedlapių, visokių citrusinių 
>>> žievelių aromatu, kurie dar ir kainuoja nesamoningus pinigus, o 
>>> pagaminta tiesiog iš atliekų.
>>> Kava, be kofeino, praktiškai kitų teigiamų savybių neturi. Bent 
>>> neprisimenu, kad kažką rimto butų kas nors išknisęs.
>>>  Tai va, jei kofeinui poreikio nėra, ryte atsikeli ant teisingos kojos, 
>>> priedo neaiškios problemos su kraujospūdžiu, niefig tą kavą ir pirkt. 
>>> Geri bet kokį kompotą ir gyveni laimingas.
>>>
>>> "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message 
>>> news:io274p$7km$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> jeigu tau tradicinė kava kraujospūdžiui įtakos neturi (o tai pasitaiko 
>>>> dažnai), tai gali drąsiai gerti tą, kas labiausiai patinka.
>>>> Cikorijų 'kava' mažina cukrų kraujyje, jei aktualu. Tirpi kava yra 
>>>> blogis, ale jau pamiršau, kodėl :)
>>>>
>>>> "Aras" <nera_cijunas@gmail.com> wrote in message 
>>>> news:io1gf4$6s5$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>> Taigi, kas sveikiau žmogui, turinčiam didesnį kraujospūdį:
>>>>> 1) tradicinė kava;
>>>>> 2) malta miežinė kava;
>>>>> 3) "inka" (tirpi miežinė, cikorijų ir burokų kava)?
>>>>> Labai prašau nesileisti į lankas alia "gerk vandenį, o ne kavą".
>>>>