Tema: Re: Kas sveikiau: tradicinė ar miežinė kava?
Autorius: Aras
Data: 2011-04-13 08:52:41
Yra dar ir ritualai... :-)


"Bone Daddy" <.info@bonedaddy.serveftp.com> wrote in message news:io2f92$iet$1@trimpas.omnitel.net...
> Galima gert kas patinka.  Miežių, gilių, cikorijų, grikių ir bilekokio augalo, kuris nuspalvina vandenį ir duoda šiokį tokį aromatą.
> Bet kava geriama išimtinai dėl kofeino. Taip kaip šnapsas, vynas geriamas ne todėl, kad patinka, o dėl jame esančio alkoholio.
> Galima gert arbatą, kuri veikia panašiai kaip kava, bet turi visą eilę teigiamų organizmui savybių / pamiršau kokių / ;) Lygtai kraujagyslėm, širdžiai, virškinimui ir dar kažkam.. Aišku, turiu omeny tikrą arbatą, o ne surogatus tipo su prancūziškų rožių žiedlapių, visokių citrusinių žievelių aromatu, kurie dar ir kainuoja nesamoningus pinigus, o pagaminta tiesiog iš atliekų.
> Kava, be kofeino, praktiškai kitų teigiamų savybių neturi. Bent neprisimenu, kad kažką rimto butų kas nors išknisęs.
>  Tai va, jei kofeinui poreikio nėra, ryte atsikeli ant teisingos kojos, priedo neaiškios problemos su kraujospūdžiu, niefig tą kavą ir pirkt. Geri bet kokį kompotą ir gyveni laimingas.
> 
> "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message news:io274p$7km$1@trimpas.omnitel.net...
>> jeigu tau tradicinė kava kraujospūdžiui įtakos neturi (o tai pasitaiko dažnai), tai gali drąsiai gerti tą, kas labiausiai patinka. 
>> Cikorijų 'kava' mažina cukrų kraujyje, jei aktualu. Tirpi kava yra blogis, ale jau pamiršau, kodėl :)
>> 
>> "Aras" <nera_cijunas@gmail.com> wrote in message news:io1gf4$6s5$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Taigi, kas sveikiau žmogui, turinčiam didesnį kraujospūdį:
>>> 1) tradicinė kava;
>>> 2) malta miežinė kava;
>>> 3) "inka" (tirpi miežinė, cikorijų ir burokų kava)?
>>> Labai prašau nesileisti į lankas alia "gerk vandenį, o ne kavą". 
>>