Tema: Gripas, visuomene ir politikai
Autorius: Makauskas Vidas
Data: 2009-11-26 10:22:30
m, 2009 11 26 08:41
Lietuvoje medicina studijuoti gali tik beprotis.
--
Beprotis esi tu. Lietuvoje studijuoti medicina yra puikios salygos. Baiges gali igyti praktika ligoninese ir tuomet isvaziuoti i uzsieni verstis privacia gydytojo praktika. Todel, kad uzsienyje igyti patirti "eksperimentuojant" su tikrais ligoniais neturesi tokios galimybes kaip Lietuvoje.

Kodel gydytojo atlyginimas kaip slauges, o reikalaujama atsakomybes kaip is gydytojo? Estijoje jau 20 metu veikia sveikatos draudimas ir gydytojai yra gydytojais, o ju pacientai ne sunys. Pavyzdziui sia savaite susirgo bendradarbes vaikas. Iskviete greitaja. Nesulauke 2 valandas ir tuomet pati isveze i ligonine. Ten rentgenu nustate prasidedanti plauciu uzdegima. Pagulde. Laiku spejo, nes po poros valandu buvo pilni koridoriai "kaliu" su savo serganciais "suniukais" ant ranku, nes paprasciausiai nera laisvu lovu. Ir ne bet kokiu "sunu", o is rajonu. Kadangi bendradarbe vilniete tai jai buvo pasiulyta dydytis namuose, kad atlaisvinti vieta ligonineje, ir tik ateiti i ligonine (atkreipkite demesi - ligonine, o ne poliklinika) uzdaryti biuleteni. Kokio lygio Lietuvos medicina? Ogi ji skirta tik pasiturinciai salies mazumai. Todel ne atsitiktinai spaudoje skaitome, kad pas mus vietu ligoninese kelis kartus daugiau, negu "norma". Taip pat rasoma, kad ir gydytoju Lietuvoje kelis kartus daugiau, negu "norma".
Prisiminkime gydytoju "streika". Jie PRASE 30 milijonu, kad tureti priimtina atlyginima uz darba. Brazauskas nedave. Kodel? Todel, kad nebus otkatu. Si teigini patvirtina tai, kad 40 milijonu yra niekam nereikalingam balsavimui internetu. Ir tai tik laselis, lyginant su tuo kaip yra svaistomi mokesciu moketoju pinigai ne mokesciu moketoju problemoms spresti.
Todel dziaukites, kad gydytojai is viso jus, sunis, gydo. Jus patys nusipelnete, kad turite tokia korumpuota valdzia ir gydytojai cia visiskai nekalti.

Turejau umios baimes su stuburu. Nuvaziavau i poliklinika, o mane registraturoje uzrase i 2 menesiu eile. Nuejau privaciai uz 300 litu. Plius vaistai kainavo neatsimenu kiek simtu. Pinigu siam reikalui turiu todel nenorejau judinti sudinos musu medicinos sistemos, kuri pagal tyrimus yra labiausiai valdzios korumpuota sritis. Ka daryciau, jeigu tureciau finansiniu problemu? Parasyciai poliklinikos vyriausiajam gydytojui, kad turiu umia sveikatos problema ir kreipiausi del gydymo. Nuo sios dienos iki ateis mano eile po 2 menesiu reikalausiu atsakomybes uz pasekmes, jeigu tokios per si laikorapi ivyktu, nes as nebuvau apziuretas ir man nebuvo suteikta pagalba. Tai patarimas visiems. Jeigu man arba su mano vaiku ivyktu komplikacijos del akivaizdzios valdzios biurokratu kaltes tai, priklausomai nuo pasekmiu, ko gero pasielgciau kaip Kedys. Zinau tikrai, kad kersta nukreipciau ne i gydytojus, o i korumpuota valdzia, nes ji atsakinga uz sunaikinta sveikatos apsauga. Pasiaiskinimu nepriimu, nes Estijoje sveikatos apsauga verta pavydo. Lietuvoje gydytojai dirba daugiau, negu gauna atlyginimo. Ju nesmerkiu net ir tuo atveju, jeigu pavarge suklysta ar net jaucia agresija i savo pacienta. Todel as negaleciau buti gydytoju, nes man nepriimtinas papildomas "uzmokestis" is pacientu. Estijos pavyzdys rodo, kad sveikatos sistema sutvarkyti galima, bet tik ne su dabartiniais musu valdzioje sedinciais parazitais.

orwelas, 2009 11 25 19:29
pagaliau delfy cenzura ivede ... :) net smagu nuo tokios demkratijos

Toliau komentarai, kuriu delfi, valstybes finansuojami, nespeja cenzuruoti

teveliui, 2009 11 25 18:57
Pagal teises aktus rezidente Dalia nenesa jokios atsakomybes uz savo veiksmus ir sprendimus, neziurint to ji gauna docento atlyginimo dydzio (apie 3000 lt) ismoka kas menesi, kuom negali pasigirti eilinis gydytojas. Bet pertvarkos KMUK metu eiliniu gydytoju dalis atleista ir nuspresta, kad ju puse darbo gali atlikti rezidentai. Rezultatu ilgai laukti nereikejo (tik keli menesiai).
--
komentoriai, 2009 11 25 18:21
LTV žinios - rezidentai gydo jau ir Kauno klinikose.Rajonuose tuoj ir tų nebus.Ką jūs dergsit,nesuprantu tiesiog.Gaila man jūsų.

Kaltas tėvas, 2009 11 25 20:12
man irgi panašus atvejis buvo prieš daug metų. Būtų akivaizdžiai numarinę dukrą. Tada pradėjau šaukti reikalauti skubinti. Gydytojai liepė išeiti ir netrukdyti, nes iškvies policiją. Tada visai pratrūkau pasakiau kad visus papjausiu jeigu mano dukra mirs. Tik tada pradėjo bėgte bėgioti. Ir vienai nekubančiai seselei daktaras užriko: "bėgte, nes matai kad vaikas merdėja' Taigi tik mano ryžtas išgelbėjo vaiką. gydytojai yra gyvuliai jiems nesvarbus žmogus - gyvens ar mirs.

po galais, 2009 11 26 09:41
mane irgi but nugyde,jau tevams buvo pasakyta, kad mirsiu. BET A.A. tevukasatejo pas gydytoja ginkluotas ir pagrasino ,kad nusaus ji ir jo dazyta kale sesele,jeigu as mirsiu. Tai atsirado ir vaistu,kokiu atseit nebuvo ir isgyde.

xxxxx to Vilma, 2009 11 25 19:03
siandien skaiciau Agderposten,,viename is Norvegijos laikrasciu.....zmongu po operacijos aprenge chalatu ant kojiniu uzmove plastmasinius maiselius ir isleido i autobusa......ir tai nturtingiausioje pasaulio valstybeje Norvegijoje...tai as nezinau ar bera kur nors zmogiskumo is viso...abejoju

Apie tai sekantis gydytojo komentaras apie laikotarpi Lietuvoje kai medicina dar buvo sovietine:
Dr.KAZ, 2009 11 25 17:03
Gerbiamieji tai tragedija,bet kol kas pasaulyje neatsirado jokio efektyvaus budo gydyti kiauliu gripa H1N1. Tamiflu yra neefektyvus labai gerai isreklamuotas vaistas.Jis vienodai veikia placebo ir realiai paduotas gydymui.
Teisingai berniuko tetis pastebejo kad sios virusines ligos metu ivyksta "negriztami procesai". Net ir reanimacija butu nepadejus. Reanimacija atgaivina zmogu jeigu jam ivyksta trauma arba laikinas sirdies ritmo sutrikimas.Pokyciai vyksta ne tik plauciuose.Jie vyksta visuose kuno organuose: virskinimo, kraujo apytakos, centrineje ir periferineje nervu sistemoje. 
Problema ta kad nezinomwe kaip sia liga gydyti. Nejaugi uztat pavieniniai daktarai kalti. Visas pasaulis turi sita problema ir kol ji nebus isspresta nekaltinkim nekaltu. Visi mes norime padeti kaip tik galime. 
Kanadioje preita savaite Toronto/Mississaugos apylinkeje mire 13 metu berniukas grizes po ledo rutulio zaidyniu/pats buvo ledo rutulio zaidejas. Krito nuejes i prausykla ir pakviesta greitoji niekop nepadejo ir su puikiausia "reanimacija". O siap iki tos minutes jis neparode jokiu kvepavimo sunkumu nekele jokiu itarimu.
Si H1N1 virusine liga yra kol kas misle visam pasauliui. Tad uzjauskime vieni kitus , paguoskime ir tikekimes kad ateityje medicina bus pajegesne gyduyti virusines ligas, nes dabar net opaprasto gripo mes nemokame gydyti/neturime efektyviu vaistu pries virusus, taip kaip antibiotiku pries bakterines infekcijas.
Sis H1N1 virusas yra ypatingai pavojingas jauniems zmonems iki 65 metu. Uztat kai atsiras Lietuvoje vakcina,ta grupe zmoniu turetu buti skipijama pradzioje o tik velaiu zmones virs 65 metu. Vyresni asmenys pagal statistinius tyrimus,atrodo yra igave daugiau atsparumo siam virusui pasipriesinti. 
As dirbu vienoje is Toronto ligoniniu ir jauciau pareiga pateikti platesne informacija apie sita H1N! pandemija ir jos pasekmes siapus Atlanto. Nepeikime savo Lietuvoje esancios sveikatos apsugos nes ji yra kur kas pranasesbne nei Amerikoje ar Kanadoje. As esu isdirbes Europoje virs 10 metu vidaus ligu daktaru ir pazistu gerai Europos ir Lietuvios standardtus o dabar esu ekspertas sveikatos apsaugos srityje cia Kanadoje ir galiu labai gerai ir profesionalaiai palyginti sia dvi sveikatos apsaugos sistemas.
Reikai jas gerai pazinti pirmiausia pries kalbant api jas arba kritikuojant.
Dr. K. Jonusonis.

Alvidon ir Bonny Dady, matau priezasti, kad raudonieji turi moraline teise nuo zemes pavirsiaus nusluoti kapitalizma. Lietuva ne Estija - Lietuvoje dar ankstoka kapitalizmui ir demokratijai?