Tema: Re: Atostogos
Autorius: Johnas
Data: 2009-02-12 14:45:39
Ja, supratau. :)
Deja, jei nėra prieštarų toms kelioms DK nustatytoms taisyklėms, tai tik abipusiu sutarimu.
Kita vertus, jei trūksta ten kelių dienų - tai gali pasitelkti gudresnį skaičiavimo triuką. T.y., reik prisiminti, jog į stažą atostogoms gauti įskaičiuojamas ir pats atostogų laikotarpis.

Grubiai - tau 12 mėn dirbant, IŠ JŲ 28 dienos priklauso atostogų. T.y., 11 mėn ari + 1 mėn atostogauji, o tai reiškia, tu atostogaudamas vis dar užsidirbinėji savo atostogas. Ir diskretiškai pažiūrėjus, tai tarkim 11 mėn atidirbęs tu turi realiai teisę tik į 11/12 * 28 = 25.667 kalendorines dienas. Tačiau joms suėjus (beatostogaujant), tu įgiji teisę papildomai į dar tarkim ~2 dienas, tada, po tų 2 dienų, į dar 0.167 dienos, ir t.t. ir pan.
Taigi, tau 2 sav priklausytų realiai atidirbus 5.5 mėn. Tai jei tu būsi iki atostogų pradžios atidirbęs 5.5 mėn - gali apie tai pasikalbėti su vadovybe. :)
Jei nenorės kalbėtis - tada atostogausi vėliau, bet savo ruožtu primink, jog vėluojant išmokėti atostoginius (3d iki atostogų pradžios), tu įgisi teisę į papildomas atostogas tokios trukmės, kiek vėluos atostoginiai. :))

J

"Ninja666" <Ninja666@microsoft.com> wrote in message news:gn14uv$uum$1@trimpas.omnitel.net...
> Johnas wrote:
> > Oppa, o iš kur čia tokie gandai apie avansinių atostogų draudimą?
> > Nes pats prieš savaitėlę dar visiems įrodinėjau, kad gali išleisti kad ir už 10 metų į priekį.
> > 
> > LRS duombazė irgi apie jokius tokius DK pakeitimus nekalba. Gal tik projektas koks nors yra, ne?
> > 
> > J
> 
> Čia įsakymas įmonėje - ne įstatymas :)