Tema: Re: Ar galima teisiskai prisikabinti prie sitokios reklamos "Aukso gramo kaina xx lt" ?
Autorius: pjezo
Data: 2010-03-29 00:24:31
:) prabu nepamenu (auksas niekada nezavejo) galbut suklydau:)
o ka mano teisininkai atsakiau- priklauso nuo konteksto, madingai tai dar vadinama protingumo kriterijum...



"Fred" <fred@takas.lt> wrote in message news:hoofs5$8l2$1@trimpas.omnitel.net...
>    Auksu laikau butent auksa, o ne jo lydini su kitais metalais. Be abejo, gamtoje apskritai nera grynu medžiagu, todel auksu laikyciau maksimaliai gryna metala, koki galima gauti standartiniais gryninimo metodais bei tokio grynumo, jog perkant pastaraji, finansiniai praradimai del neabsoliutaus jo grynumo butu neaktualus. Tarkime, jei perki 1 grama uz 90 lt, taciau gauni ne 1000 prabos, o 999, nuostoliai yra 0,1%, arba 9 ct, kas, manau, nera aktualu.
>    535 prabos nera, yra 583/585, as nezinau, kodel ja butent reiketu vadinti "auksu", o ne 750 praba, kuri irgi yra ganetinai populiari. Manau, jei butu parasyta, jog "kaina yra xx lt uz 585 prabos aukso lydinio grama", viskas butu teisingai, prisikabint nebutu prie ko. Na o dabar yra zodis auksas, todel as ir noriu aukso, man nereikia vario, sidabro ir kitu priedu, kuriuos deda i ta lydini.
>    Taigi, ka mano teisininkai?
>    Odontologiniu lydiniu dabar yra tokia galybe, kad velnias koja nusisuks. Neteisinga butu teigti, jog butent aukso ten negali but maziau, nei tiek ir tiek. Ten beveik visada yra platina ir paladis, bei kiti taurieji metalai.
> -- 
> 
> "pjezo" <kaminskiukas_trinti_@delfi.lt> wrote in message news:hooem0$7kf$1@trimpas.omnitel.net...
>> he:)
>> tada pasakyk ka vadini "auksu".
>> nes 100 proc grynumo cheminis elementas imanomas tik teoriskai.
>> IMHO priklauso nuo konteksto.
>> Tarkim jei tai juvelyriniai dirbinai ar jiem skirtas metalas, kaip ir 535 praba laikytina tiesiog "auksu" (nes ji labiausiai paplitus toje srityje), o va jau zemesne- kaip ir galima sakyti kad "gavai ne tai ko tikejaisi"
>> Kitas atvejis jei tai odontologam skittas lydinys, kiek pamenu jo praba aukstene turi but- jei ikis zemesnes prabos -tada taip- apgavo...
>> 
>> 
>> 
>> "Fred" <fred@takas.lt> wrote in message news:hooebg$7aq$1@trimpas.omnitel.net...
>>>    Sakyme, parasyta, "aukso gramo kaina xx lt". Butent aukso, ne aukso lydinio, ne tokios tai prabos aukso kaina, o tiesiog aukso kaina. Taigi, as perku ta dirbini, apsimesdamas, kad pagal parduotuves reklama supratau, jog tai yra gryno aukso kaina, o ten bac, pasirodo, ne grynas auksas, o tiesiog juvelyrinis metalas. Be abejo, suprantama, jog tai is dalies issidirbinejimas, taciau ar negaliu priversti parduoti uz reklamuojama kaina man auksa (o ne aukso lydini su tokia tai praba). Lyg ir oferta, ar kaip ten vadinasi..?
>>> 
>>> -- 
>>> Renaldas Kanarskas, DMD
>>> General Dentist, 
>>> Vilnius, Lithuania.
>>> http://odontologija.com/wiki
>>> http://www.dental-revue.ru/wiki