Tema: Greičio viršijimas, bauda, pažymėjimo atėmimas
Autorius: Copper
Data: 2009-09-25 12:31:50
Sveiki, o.law :)

Atsitiko taip, kad važiuojant iš Vilniaus, vienoje autostrados atkarpoje buvo pastatytas ženklas 70, o buvo pravažiuota 126km/h greičiu. 
Nufotografavo stacionarus greičio matuoklis. Yra 3 foto: mašinos, numerių nuotrauka ir vairuotojo veido foto.

Vairuotojo nuotraukoje veidas matosi tik nuo nosies iki barzdos (visa kita uždengia tas daiktas nuo saulės ir akiniai).
Mašina priklauso UAB, nuotraukoje vairuojantis asmuo sunkiai atpažįstamas (pats dar nuotraukos nemačiau, bet taip sake) .
Policijoje iš viršyto greičio atėmė paklaidą (4km/h) ir liko 52km/h viršijimas. Gresia bauda 1000-1500 lt ir vairuotojo pažymėjimo atėmimas 12-18 menesių.

Beje, pažeidimas padarytas liepos pabaigoje, šaukimas UAB'o direktoriui/savininkui nustatyti vairavusį asmenį atėjo praėjusią savaitę, kuriam jis nurode, kad GALIMAI vairavo Copper'is, kuris gyvena kitame mieste ir davė adresą. Dabar jau pats laukiu kol lapelis iš policijos pasirodys pašto dėžutėje :(

Didziausia blogybė ir yra tas pažymėjimo atėmimas. Paklaida jau įvertinta, tai nukristi iki 50km/h viršijimo neįsivaizduoju kaip.

Jei aš vairavęs neprisipažinsiu, o tokiu atveju UAB'o direktorius "negalės" nurodyti kas vairavo (direktorius suinteresuotas, kad aš turėčiau pažymėjimą), tai spėju firma turės mokėti baudą(?), bet kam tada atims vairuotojo pažymėjimą? Ar neteisingai galvoju?
Ar įmanomi dar kokie būdai išsaugoti vairuotojo pažymėjimą?


Ačiū labai už nuomones, pagalbą ir informaciją!