Tema: Re: Neveikiantis skaitiklis ir VST
Autorius: Evaldas
Data: 2009-08-20 23:32:00
Nesinervuok, kreipkis i VST raštu kuriame mandagiai bet kartu griežtai pasiūlai jiems eiti nx su tokiu skaičiavimu.
Tiesa pasakius minėtas punktas tai pilstymo iš tuščio į kiaurą nieko nepasakant šedevras taip būdingas mūsų tešlagalviams valdininkams.
Šiaip buvo įdomu susipažinti su minėtu punktu. 
97.3. elektros apskaitos prietaisui arba elektros apskaitos schemos elementui sugedus ne dėl buitinio vartotojo kaltės (ne dėl buitinio vartotojo kaltės įstrigo elektros skaitiklio diskas, sugedo skaičiavimo mechanizmas, elektroninio elektros skaitiklio modulis, indikatorius, sudegė matavimo transformatorius, atsileido laidininko prijungimo gnybtas ir nutrūko schema ar pan.), elektros apskaitos prietaisų ar elektros apskaitos schemos elementų dingimo atvejais už suvartotą elektros energiją, suteiktas elektros energijos persiuntimo ir kitas su tuo susijusias paslaugas per tą laikotarpį, kai elektros apskaita neveikė ar veikė netiksliai, atsiskaitoma pagal atitinkamo laikotarpio suvartojimą iki gedimo (dingimo) arba pašalinus gedimą (naujojo įrengimo), arba pagal kitus visuomeninio tiekėjo ar operatoriaus turimus duomenis.

Perskaičiuojant suvartotos elektros energijos kiekius, suteiktos elektros energijos persiuntimo ir kitų su tuo susijusias paslaugų vertes atsiskaitoma tam buitiniam vartotojui nustatytomis kainomis ir tarifais. Už perskaičiuotą elektros energiją ar jos persiuntimo bei kitas su tuo susijusias paslaugas buitinis vartotojas apmoka Taisyklių 96.4 punkte nustatyta tvarka.

Laikotarpis, per kurį apskaita neveikė ar veikė netiksliai, nustatomas pagal buitinio vartotojo pateiktus ir visuomeninio tiekėjo ar operatoriaus turimus duomenis apie buitinio vartotojo įrenginius ir iš atitinkamo suvartojimo (paros, savaitės, mėnesio ir t. t.) analizės.

Nustatęs elektros apskaitos prietaiso gedimus, operatorius juos turi pašalinti per 10 kalendorinių dienų.

Kiekvieną ne dėl buitinio vartotojo kaltės elektros apskaitos prietaiso gedimo, pažeidimo ar dingimo atvejį operatorius ir buitinis vartotojas įformina dvišaliu atsiskaitymo už suvartotą elektros energiją (sutrikus apskaitos prietaisų veikimui) aktu (3 priedas). Buitiniam vartotojui ar jo atstovui atsisakius dalyvauti surašant aktą ir (ar) pasirašyti aktą, jis galioja, tačiau operatoriaus atstovas atsisakymą dalyvauti ir (ar) pasirašyti turi pažymėti visuose akto egzemplioriuose;