Tema: Re: Ar galima apsikrest pasiutlige per kepta/ðaldytà mësà?
Autorius: Justas
Data: 2013-07-17 12:50:19
as tai siulyciau acetone pamarinuot

2013.07.16 21:52, butunuoma.lt rašė:
> Virk greitpuodyje mažesniais gabalais, virimo temperatūra bus virš 100C
> ir viskas bus OK (galbūt).
> Įrankius ir indus pamerk į kokį izopropilą (ant jo rašo, kad užmuša
> žinomus mikrobus, gal ir virusą įveiks) arba į metilo alkoholį. O šiaip
> tai veterinarai netikrina skerdenos?
>
> "Gipsas" <Gipsas17@yahoo.com> wrote in message
> news:ks3dcg$gmh$1@trimpas.omnitel.net...
>> ka reiskia "termiskai"? ..daugumai bakteriju, virusu nuzudyti reikia
>> ir 100 C..o jei mesos viduje tebus 68-70 C ?
>> "Night" <vkumpikas_delete_@gmail.com> wrote in message
>> news:ks0rbv$8c2$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Tai ble, jei dabar cia niufsuose "specialistai" patvirtins, kad
>>> "uzsikresti negalima", tai "zmones" gales ramia dusia ta avina
>>> suvalagyti? :) Logiskai galvojant, valgant termiskai apdorota mesa,
>>> nezusikresi ta pasiutlige niekaip, o be to ir tas gyvunas, kuris
>>> apkandziojo ta avina greiciausiai nebuvo pasiutes, o jei ir buvo -
>>> avinas pasiutlige nesusirgo, nes ji nugalabijo seimininkas :)
>>>
>>> On 15/07/2013 14:02, MaRiUs wrote:
>>>> Sveiki,
>>>>
>>>> Yra tokia situacija:
>>>> Rado zmonės aviną gaanykloj biški apdraskytą nežinomo žvėries,
>>>> Kad nesikankintų - padarė jam Xarakiri....
>>>>
>>>> Ar tokią mėsą galima valgyt?
>>>> Veterinaras sakė, kad nieko tokio, bet kažkaip vienu šaltiniu nelabai
>>>> pasitikiu...
>>>>
>>>>
>>>> Gal kas žinot ar pasiutligės užkratas išlieka ilgai ? (nu aišku, kad
>>>> greičiausiai avina papjopvė koks jaunas viliukas su tėvo priežiūra,
>>>> bet...)
>>>>
>>>>
>>>>
>>
>