Tema: Re: Ar galima apsikrest pasiutlige per kepta/šaldytą mėsą?
Autorius: butunuoma.lt
Data: 2013-07-16 22:52:36
Virk greitpuodyje mažesniais gabalais, virimo temperatūra bus virš 100C ir 
viskas bus OK (galbūt).
Įrankius ir indus pamerk į kokį izopropilą (ant jo rašo, kad užmuša žinomus 
mikrobus, gal ir virusą įveiks) arba į metilo alkoholį. O šiaip tai 
veterinarai netikrina skerdenos?

"Gipsas" <Gipsas17@yahoo.com> wrote in message 
news:ks3dcg$gmh$1@trimpas.omnitel.net...
> ka reiskia "termiskai"? ..daugumai bakteriju, virusu nuzudyti reikia ir 
> 100 C..o jei mesos viduje tebus 68-70 C ?
> "Night" <vkumpikas_delete_@gmail.com> wrote in message 
> news:ks0rbv$8c2$1@trimpas.omnitel.net...
>> Tai ble, jei dabar cia niufsuose "specialistai" patvirtins, kad 
>> "uzsikresti negalima", tai "zmones" gales ramia dusia ta avina 
>> suvalagyti? :) Logiskai galvojant, valgant termiskai apdorota mesa, 
>> nezusikresi ta pasiutlige niekaip, o be to ir tas gyvunas, kuris 
>> apkandziojo ta avina greiciausiai nebuvo pasiutes, o jei ir buvo - avinas 
>> pasiutlige nesusirgo, nes ji nugalabijo seimininkas :)
>>
>> On 15/07/2013 14:02, MaRiUs wrote:
>>> Sveiki,
>>>
>>> Yra tokia situacija:
>>> Rado zmonės aviną gaanykloj biški apdraskytą nežinomo žvėries,
>>> Kad nesikankintų - padarė jam Xarakiri....
>>>
>>> Ar tokią mėsą galima valgyt?
>>> Veterinaras sakė, kad nieko tokio, bet kažkaip vienu šaltiniu nelabai
>>> pasitikiu...
>>>
>>>
>>> Gal kas žinot ar pasiutligės užkratas išlieka ilgai ? (nu aišku, kad
>>> greičiausiai avina papjopvė koks jaunas viliukas su tėvo priežiūra, 
>>> bet...)
>>>
>>>
>>>
>