Tema: Re: Pigus cheesecake'as
Autorius: Egle
Data: 2012-11-19 16:53:27
O kalbant apskritai apie surio pyragus ir ju variacijas, tai man labiausiai 
patike (pati isbandziau) sie receptai:
http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/varskes-pyragas-su-vanile.html
http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/pyragai-pyrageliai/surio-pyragas-2.html
http://www.sauletavirtuve.lt/?p=2615
http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/pyragai-pyrageliai/sokoladiniai-gabaleliai-su-surio-kremu.html

"Night" <vkumpikas@_gmail.com> wrote in message 
news:k8cs3v$1ah$1@trimpas.omnitel.net...
> Egle, pasidalink paciu paciu receptu, pls. Siaip labai megstu cheescake, 
> nors amerikoj jo valgyti ir
> neteko. Man pvz skanus cili picoje surio pyragas. Beje maximos mascarpones 
> surio tortas irgi gut.
>
>
> "Egle" <test@test.lt> wrote in news:k8cqe6$uv1$1@trimpas.omnitel.net:
>
>> Aciu uz info.
>>
>> Kai pacia pries gera pusmeti buvo apsedus surio pyragu kepimo manija,
>> isbandziau kone visus surius/varskes jiems kepti.
>> President varske tikrai nebloga, bet truputi kitokia konsistencija
>> gaunasi ir su ricotta. Norfa/Rimi prekiauja berods rusiska kazkokia
>> rikota, pavadinimas lyg Otto. Kaina irgi visai nebloga.
>>
>> Kaip ten bebutu, skaniausia vistiek su philadelphia... :)
>>
>> "Tomas" <t@t.lt> wrote in message
>> news:k8clig$ou3$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Yra toks skanus ir nesunkiai pagaminamas desertas - amerikietiskas
>>> surio pyragas. Lietuviskose recepto adaptacijose jo gamybai paprastai
>>> siuloma naudoti Kraft "Philadelphia" varske. Deja 40Lt/kg siekianti
>>> jos kaina visai nedziugina ir neskatina kepti to pyrago.
>>>
>>> Pateiksiu kiek draugiskesni piniginei surio pyrago recepta.
>>> Diskleimeris - Amerikoj nebuvau, "tikro" cheesecake'o nevalgiau, uz
>>> rezultata neatsakau
>>> :)
>>>
>>> Pagrindui reikes:
>>>
>>> 150g (vieno pakelio) suriu "Cento" krekeriu
>>> 1 valgomojo sauksto cukraus
>>> ~3 valgomuju saukstu lydyto sviesto
>>>
>>> Varskes masei reiks:
>>>
>>> 1kg (vieno kibirelio) lenkiskos "President" varskes skirtos pyragams
>>> ir naliesninkams (pirkau "Prismoj", turbut buna ir kitur)
>>> 200g cukraus
>>> 1 arbatinio saukstelio druskos
>>> Vanilinio cukraus
>>> Tarkuotos citrinos zieveles
>>> ~1 valgomojo sauksto citrinos sulciu
>>> 3 saukstu kvietiniu miltu
>>> 200g (vieno indelio) 40% riebumo "Dvaro" gietines
>>> 4 kiausiniu
>>>
>>> Standartiniai patarimai - pyraga kepti is vakaro, nes pries valgant
>>> turi pastoveti ir "subresti" saldytuve. Visi produktai turi buti
>>> kambario temperaturos, t.y. koki pusdieni pastovet virtuvej ant
>>> stalo, o ne saldytuve. Procesas greitas, gamyba su kepimu uztrunka
>>> apie valanda.
>>>
>>> 1. Ijungiam orkaite ir nustatom 180°. Kol orkaite kaista krekerius
>>> pilam i blenderi ir sumalam i trupinius. Imaisom cukru ir supilam
>>> sviesta. Sumaisom - trupiniai neturi virsti riebia kose, uztenka kad
>>> sudrektu nuo riebalu ir pradetu lipti i didesnius trupinius. Formos
>>> su nuimamais krastais dugna isklojam kepimo popierium (as dar dugna
>>> patepiau sviestu, kad popierius priliptu - lengviau dirbti), pilam
>>> trupinius i forma, islyginam saukstu ir siek tiek suspaudziam, kad
>>> susidarytu daugiau maziau lygus pyrago pagrindas. Forma saunam i
>>> orkaite ir kepam 10min (reikia pakontroliuot, kad nepradetu per daug
>>> svilti - jei pradeda, istraukiam anksciau). Isimam pagrinda, orkaites
>>> karsti didinam iki 240°. Formos krastus truputi patepam sviestu, kad
>>> nepriliptu varske. 2. Kol pagrindas kepa/orkaite kaista maisom varske
>>> su druska ir cukrum (patogiausia kombainu/mikseriu) kol istirpsta,
>>> prieskoniais (itarkavau visos nedideles citrinos zievele - tai jau
>>> gavosi kiek per daug aitrus skonis, kita syki gerokai mazinsiu),
>>> miltais. Paskui imaisom grietine ir po viena kiausinius. Smarkiai
>>> plakti nereikia, maisoma letai - oro i varskes tesla priplakti
>>> nereikia. Gaunasi skysta varskes tesla, kuria supilam  i forma ant
>>> trupininio pagrindo. Kisam i orkaite. 3. Kepam 10min 240°
>>> temperaturoj, tada karsti smarkiai mazinam iki ~100°. Mano dujinej
>>> orkaitej minimumas ~120°, tai tiek ir nustaciau. Kepam dar ~25min.
>>> Varskes tesla turi sutvirteti, bet pyrago vidury dar "liulianti", o
>>> pavirsius neapkepes. Orkaite isjungiam, praveriam dureles ir leidziam
>>> pyragui is leto atvesti. Paskui kisam ji i saldytuva. Varskes mase
>>> turetu gautis dregna, kremines konsistencijos.
>>>
>>> Valgom kita diena, gryna arba su priedais - aptepta saldinta
>>> grietine, uzpilta sirupu, su uogom - zodziu belekaip.
>>>
>>> Skanaus!
>>
>>
>>
>