Tema: Re: Gurmanas ...
Autorius: Tomas
Data: 2012-07-04 10:39:24
On Tue, 03 Jul 2012 10:23:43 +0300, ALORA <alora@griauztas.cool> wrote:

> kmynas ten dedamas tik į virtas bulves, jei apskritai dedamas. Ir  
> arbata. Duonoje sutikti neteko. Duonoje dažniausiai būna kažkas panašaus  
> į kalendrą. Bet kuriuo atveju, vežti į Lietuvą duoną tai kaip nešti  
> pelėdą į atėnus. arbe malkas į mišką :) Nes netgi vakaruose  
> pripažįstama, kad kuo toliau į šiaurę, tuo geresnė duona. bet tūliems  
> lietuvisams to neįrodysi. Vienoj kepykloj esu užtikusi "Finnenbrot" -  
> suomiška duona. Skoniu labai artima lietuviškai juodai. Tik aptikti  
> sunku, bo staigiai išperkama. Tuo tarpu vokišką puspadį gali rasti  
> visada ir visur :)

Nžn kaip kitur, bet tame DE gale kur brolio šeima gyvena (prie Šiaurės  
jūros) tai duona kaip duona.
Yra skanesnių, yra nelabai kokių. Kaip ir LT - ne visos duonos valgomos.