Tema: Re: Papasakokit apie acta
Autorius: bzik
Data: 2012-06-19 14:15:56
masinėj gamyboj naudojamas pats pigiausias spirito actas, gaminamas rauginant distiliuotą etilo alkoholį (gautas iš ž.ū. produktų, turinčių krakmolo ar cukraus) acto rūgšties bakterijomis. Dažniausiai sutinkama 9% koncentracija. Kaip suprantu žymimas kažkuria E2xx 


"Bildukas" <testas@ut.lt> wrote in message news:jrpmdg$gpl$1@trimpas.omnitel.net...
> Sveiki visi,
>  As asmeniskai niekada nedraugavau, nevalgydavau produktu su actu - tuo 
> paprastu actu, ypac kur budavo dar tarybiniais laikais. Dabartinis paprastas 
> nelabai ir pasikeites.
> Dabar pvz marinuotos silkes, arba yra keptos silkes ar strimeles marinate 
> (plastikiniuose kibireliuose)- ten man gana skanus marinatas. Tai ir kyla 
> klausimas kas ten per actas naudojamas, ar ten koks E savo skoni duoda.  Yra 
> gi dabar vyno, obuoliu acto. Kuo jie skiriasi ir kuris cia skanesnis :). 
> Kaip kazkas kazkada siame grupse yra issireiskes, kad yra tokio acto kuri 
> beveik viena gali gerti.. Kuris cia toks skanus? :) 
> 
>