Tema: Re: Kold�nai
Autorius: DaivaD.
Data: 2012-04-26 15:27:02
Bet koldūnų norisi.

"shimtas kinieciu" <tehlulz@gramar.nazi> wrote in message news:jnbe0k$h8j$1@trimpas.omnitel.net...
> nzn kodel. bet ir oras dabar nebetinkamas - plius20 tai ne minus ;)
> 
> 
> "DaivaD."  wrote in message news:jnbdms$gqa$1@trimpas.omnitel.net...
> 
> O kodėl nerašo, kad reikia 3 rūšių mėsos?
> Pvz., veršienos, kiaulienos ir vištienos (veršiena koldūnams sueina geriau 
> negu jautiena).
> 
> "shimtas kinieciu" <tehlulz@gramar.nazi> wrote in message 
> news:jnbcjn$fa7$1@trimpas.omnitel.net...
>> ok, paziurim ka sako klasikai klasikai ;)
>>
>> Mėsą reikėtų pasirinkti geresnę, su mažiau gyslų. Patys pagalvokite: kiek
>> laiko koldūnai virs? Kokias 3–4 minutes, kol iškils į paviršių, po to dar
>> kokias penkias, na, tarkim, daugiausia dešimt. Per tiek laiko prastas 
>> faršas
>> nespės išsitroškinti, jame esančių plėvių jungiamoji medžiaga nespės
>> ištirpti ir tapti želatina. Jūs juk norite, kad šie koldūnai būtų geresni
>> nei šaldyti parduotuviniai, antraip kam vargstat, užuot tiesiog nusipirkę?
>> Todėl patarčiau, jeigu renkatės jautieną, pasirinkti nugarinę, o ne kumpį.
>> Kiaulienai tai gal ne tiek jausis, tačiau irgi siūlyčiau nemalti faršo iš
>> sprandinės, o paimti kumpio gabalą, kad būtų švari mėsa, ir jau paskui,
>> malant, įpjaustyti kietų šviežių lašinių nuo nugarinės. Jeigu gaminate iš
>> jautienos ir norėtumėte viską daryti tradiciškai, mėsos nemalkite, o
>> smulkiai sukapokite peiliu (arba malkite per storiausią mėsmalės sietelį).
>> Puikus ir labai lietuviškas įdaras išeina iš kapotos avienos su avienos
>> lajumi.
>>
>> Bus labai tradiciška, jeigu bent jau ketvirtį mėsos kiekio sudarys 
>> jautienos
>> kaulų čiulpai, juos galite iškrapštyti iš „cukrinių“ jautienos kaulų 
>> vidaus.
>> Taip pat čia tiks ir lajus, išlydytas iš kietų jautienos riebalų, nuimtų 
>> nuo
>> inkstų. Na, jeigu jau visai tingite ieškoti ir vargti, dėkite kiaulienos
>> lašinius, bet bus jau nebe tas...
>>
>> http://vznotes.vz.lt/Newspaper/RA99.NSF/articles/C225746500251CD7C22579A700422F21?OpenDocument
>>
>>
>>
>> "NicMC"  wrote in message news:jnbb8q$dcm$1@trimpas.omnitel.net...
>>
>> On 2012.04.26 11:32, martynas wrote:
>>> o tu pabandyk su mesa eksperimentuot. as imdavau kiaulienos sonine ir
>>> jautiena per puse mazdaug.
>>
>> Vat būtent šitas mišinys man pasirodė per kietas. Tik jautienos buvo 2/3.
>> 
>