Bet koldūnų norisi. "shimtas kinieciu" <tehlulz@gramar.nazi> wrote in message news:jnbe0k$h8j$1@trimpas.omnitel.net... > nzn kodel. bet ir oras dabar nebetinkamas - plius20 tai ne minus ;) > > > "DaivaD." wrote in message news:jnbdms$gqa$1@trimpas.omnitel.net... > > O kodėl nerašo, kad reikia 3 rūšių mėsos? > Pvz., veršienos, kiaulienos ir vištienos (veršiena koldūnams sueina geriau > negu jautiena). > > "shimtas kinieciu" <tehlulz@gramar.nazi> wrote in message > news:jnbcjn$fa7$1@trimpas.omnitel.net... >> ok, paziurim ka sako klasikai klasikai ;) >> >> Mėsą reikėtų pasirinkti geresnę, su mažiau gyslų. Patys pagalvokite: kiek >> laiko koldūnai virs? Kokias 3–4 minutes, kol iškils į paviršių, po to dar >> kokias penkias, na, tarkim, daugiausia dešimt. Per tiek laiko prastas >> faršas >> nespės išsitroškinti, jame esančių plėvių jungiamoji medžiaga nespės >> ištirpti ir tapti želatina. Jūs juk norite, kad šie koldūnai būtų geresni >> nei šaldyti parduotuviniai, antraip kam vargstat, užuot tiesiog nusipirkę? >> Todėl patarčiau, jeigu renkatės jautieną, pasirinkti nugarinę, o ne kumpį. >> Kiaulienai tai gal ne tiek jausis, tačiau irgi siūlyčiau nemalti faršo iš >> sprandinės, o paimti kumpio gabalą, kad būtų švari mėsa, ir jau paskui, >> malant, įpjaustyti kietų šviežių lašinių nuo nugarinės. Jeigu gaminate iš >> jautienos ir norėtumėte viską daryti tradiciškai, mėsos nemalkite, o >> smulkiai sukapokite peiliu (arba malkite per storiausią mėsmalės sietelį). >> Puikus ir labai lietuviškas įdaras išeina iš kapotos avienos su avienos >> lajumi. >> >> Bus labai tradiciška, jeigu bent jau ketvirtį mėsos kiekio sudarys >> jautienos >> kaulų čiulpai, juos galite iškrapštyti iš „cukrinių“ jautienos kaulų >> vidaus. >> Taip pat čia tiks ir lajus, išlydytas iš kietų jautienos riebalų, nuimtų >> nuo >> inkstų. Na, jeigu jau visai tingite ieškoti ir vargti, dėkite kiaulienos >> lašinius, bet bus jau nebe tas... >> >> http://vznotes.vz.lt/Newspaper/RA99.NSF/articles/C225746500251CD7C22579A700422F21?OpenDocument >> >> >> >> "NicMC" wrote in message news:jnbb8q$dcm$1@trimpas.omnitel.net... >> >> On 2012.04.26 11:32, martynas wrote: >>> o tu pabandyk su mesa eksperimentuot. as imdavau kiaulienos sonine ir >>> jautiena per puse mazdaug. >> >> Vat būtent šitas mišinys man pasirodė per kietas. Tik jautienos buvo 2/3. >> >