Tema: Re: Kold�nai
Autorius: DaivaD.
Data: 2012-04-26 15:05:48
O kodėl nerašo, kad reikia 3 rūšių mėsos?
Pvz., veršienos, kiaulienos ir vištienos (veršiena koldūnams sueina geriau negu jautiena).

"shimtas kinieciu" <tehlulz@gramar.nazi> wrote in message news:jnbcjn$fa7$1@trimpas.omnitel.net...
> ok, paziurim ka sako klasikai klasikai ;)
> 
> Mėsą reikėtų pasirinkti geresnę, su mažiau gyslų. Patys pagalvokite: kiek 
> laiko koldūnai virs? Kokias 3–4 minutes, kol iškils į paviršių, po to dar 
> kokias penkias, na, tarkim, daugiausia dešimt. Per tiek laiko prastas faršas 
> nespės išsitroškinti, jame esančių plėvių jungiamoji medžiaga nespės 
> ištirpti ir tapti želatina. Jūs juk norite, kad šie koldūnai būtų geresni 
> nei šaldyti parduotuviniai, antraip kam vargstat, užuot tiesiog nusipirkę? 
> Todėl patarčiau, jeigu renkatės jautieną, pasirinkti nugarinę, o ne kumpį. 
> Kiaulienai tai gal ne tiek jausis, tačiau irgi siūlyčiau nemalti faršo iš 
> sprandinės, o paimti kumpio gabalą, kad būtų švari mėsa, ir jau paskui, 
> malant, įpjaustyti kietų šviežių lašinių nuo nugarinės. Jeigu gaminate iš 
> jautienos ir norėtumėte viską daryti tradiciškai, mėsos nemalkite, o 
> smulkiai sukapokite peiliu (arba malkite per storiausią mėsmalės sietelį). 
> Puikus ir labai lietuviškas įdaras išeina iš kapotos avienos su avienos 
> lajumi.
> 
> Bus labai tradiciška, jeigu bent jau ketvirtį mėsos kiekio sudarys jautienos 
> kaulų čiulpai, juos galite iškrapštyti iš „cukrinių“ jautienos kaulų vidaus. 
> Taip pat čia tiks ir lajus, išlydytas iš kietų jautienos riebalų, nuimtų nuo 
> inkstų. Na, jeigu jau visai tingite ieškoti ir vargti, dėkite kiaulienos 
> lašinius, bet bus jau nebe tas...
> 
> http://vznotes.vz.lt/Newspaper/RA99.NSF/articles/C225746500251CD7C22579A700422F21?OpenDocument
> 
> 
> 
> "NicMC"  wrote in message news:jnbb8q$dcm$1@trimpas.omnitel.net...
> 
> On 2012.04.26 11:32, martynas wrote:
>> o tu pabandyk su mesa eksperimentuot. as imdavau kiaulienos sonine ir
>> jautiena per puse mazdaug.
> 
> Vat būtent šitas mišinys man pasirodė per kietas. Tik jautienos buvo 2/3. 
>