Tema: Re: Raugintu kopustu recepto
Autorius: MaRiUs
Data: 2011-09-10 09:32:41
O druskos kiek det reikia? O gal dar kokiu receptu kas ides?
Sezonas vistiktai ... :)

2011.02.15 21:43, ALORA rašė:
> aš irgi ne :)
>
> Bet tavo recepto inspiruota darau taip:
>
> baltas kopūstas, supjaustytas
> geras ketvirtadalis kopūsto kiekio morkų, tarkuotų
> maždaug pusė-2/3 morkų kiekio paprikų (aš imu raudoną)
> čili arba peperoni, aš dedu maždaug 2 ankštis kopūsto galvai, gal ir
> daugiau. Visas paprikas sumalu, kiek atsimenu, Povilas jas pjaustė ar
> kažkatai. Aš sumalu "burokine" tarka, gaunasi tokia tiršta košė
> kmynų, druskos, spanguolių
> jei turiu, dedu į 3/4 dalis padalintų briuselio kopūstų, arba šiek tiek
> raudongūžio. Juos maišau su baltais kopūstais ir morkom. Tada kloju
> sluoksnį šito mišinio, ploną sluoksnį paprikų košės, kmynų, spanguolių,
> druskos, vėl sluoksnį kopūstų ir vėl visi priedai. Paskutinis sluoksnis
> priedų, tada viską paslegiu lėkšte ir statau apsaugotą nuo šviesos
> virtuvėje antrą dieną pabadau, bet iš esmės to nereikia, tiesiog įdomu
> paragauti :) Trečią dieną jau galima valgyti, kiek ilgai laikosi,
> nežinau, nes didelių kiekių nedarau, todėl ilgiau savaitės dar neteko
> išlaikyti :) Kaip sakiau, darau visus metus ir iš bet kokių baltų
> kopūstų. Visą laiką pavyko
>
> Jei nuo originalaus recepto labai nuklysta, atsiprašau :)
>
>
> "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message
> news:ijee3s$j84$1@trimpas.omnitel.net...
>> Autorius nepasisakys,nes jis neturi mados pasilikineti receptu :(
>
>

-- 
MaRiUs
Kaunas