Tema: Re: Malsenos duonos mishiniai
Autorius: back_next
Data: 2011-01-12 13:51:15
o kartais ne pati pigiausia paemei, lenkiskas?
naminiam alui buvau nusipirkes, tai irgi toks silpnas pasirode, vietoje 1kg 
turejau dar 0.5 kg marijampoles ipilt ;[

"Sauliusv" <vsaulius@mail.lt> wrote in message 
news:igk094$tm$1@trimpas.omnitel.net...
> Tai ir problema - nuejau i Iki, nupirkau pokeli, supyliau i cukrine, o 
> pokeli ishmeciau.
>
> Sauliusv
>
> "ROOTS" <roots@dtiltas.lt> wrote in message 
> news:igjv1i$up1$1@trimpas.omnitel.net...
>> koks konkreciai cukrus?
>>
>> "Sauliusv" <vsaulius@mail.lt> wrote in message 
>> news:igjrnv$pb9$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Tai knyga Delonoj irgi nusipirkau.
>>> Mieles pradzioj DrOtkerio po 0,99 lt uz pokeli naudojau. Dabar naudoju
>>> Delonoj pirktas.
>>>
>>> Uzvakar aptikau kad mano turimas cukrus yra neteisingas ;-)
>>> Aksioma: druska zudo mieles.
>>> Ipylus i piena 2,5 shaukshto cukraus ir po to mieliu - jos nesuveike -
>>> pralaukus 15 minuciu taip ir nepradejo aktyvintis.
>>> Ishpyliau ir pakartojau jau ne su cukrum, bet su medum - viskas suveike
>>> gerai.
>>> Taigi turiu itarima, kad cukruje yra ideta druskos. Esu girdejes apie 
>>> tai
>>> ish bitininku - zmogus iki 10 % druskos cukruje nejaucia.
>>> Bites ta labai gerai pajaucia ir mirshta.
>>>
>>> Netikejau. Cukrus lietuvishkas. Nepamenu tik kieno tiksliai.
>>>
>>> Sauliusv
>>>
>>>
>>> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message
>>> news:igjl37$dsp$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>o kam mieles aktyvinti? Juk duonkepes darba ir yra nustatyt tinkama 
>>>>laika
>>>>iskildinimui.
>>>> Vienintelis dalykas, kurį pastebėjau, kad sausos mielės arba sensta, 
>>>> arba
>>>> skiriasi kazkokie ju parametrai. Perkom is Delonos antra puskilogrami.
>>>> Pirmojo pirkimo mieles paskutiniais menesiais gan prastai keldavo 
>>>> duona.
>>>> Palyginus su dabartinemis, kepaliukas 1/4 aukstesnis.
>>>> Gavau Kaledoms
>>>> http://delona.lt/356,receptu-knyga-kepame-duona-namuose-.html, bet dar
>>>> nebandziau.
>>>>
>>>>
>>>> "Sauliusv" <vsaulius@mail.lt> wrote in message
>>>> news:igjje8$bfa$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>> Duonekepe - Booman.
>>>>> Knygute vakar specialiai dar karta perverciau. Visi receptai tik su
>>>>> mielem.
>>>>> Nei vienam recepte nenurodyta deti raugo.
>>>>> Pabandzius kepti 7 javu duona pagal knygutes recepta (240 g ruginiu, 
>>>>> 240
>>>>> g
>>>>> kvietiniu, 60 g 7 javu dribsniu, mieliu, cukraus, druskos, 300 g
>>>>> vandens) -
>>>>> duona gavosi nelabai ishkilusi.
>>>>> Mieles dedu sausas, bet priesh dedamas jas suaktyvinu - ~50 g shilto
>>>>> pieno,
>>>>> shauktas medaus ir tada imaishomos mieles. Duodamas laiko sukilti 
>>>>> (10-15
>>>>> minuciu). Malsenos mishinio duona ishkyla ir buna "puri". Tuo tarpu 7
>>>>> javu
>>>>> duona - purumo nerasta.
>>>>>
>>>>> Paskaicius kita knygele apie duonos kepima paaishkejo kad ruginiams
>>>>> miltams
>>>>> reikia daugiau mieliu arba raugo.
>>>>>
>>>>>
>>>>> 12.09 tema perskaityta skersai/ishilgai. Bet i mane dominanti 
>>>>> klausima -
>>>>> kaip ishkepti duona, panashia i kepama ish Maslenos mishinio, ten
>>>>> atsakymo
>>>>> neradau :-(
>>>>>
>>>>> Sauliusv
>>>>>
>>>>> "back_next" <nospam@topschop.lt> wrote in message
>>>>> news:igjgh1$7qm$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>> rtfm
>>>>>> o prie duonkepes knygute kur buvo, ismetei neskaites?
>>>>>> mars ant keliu prie siukliu dezes ;]P
>>>>>> O jei rimtai, naudok google, arba paskaityt sios grupes  gruodzio
>>>>>> devintos tema "duonkepe"
>>>>>>
>>>>>> "Sauliusv" <vsaulius@mail.lt> wrote in message
>>>>>> news:igi9gf$ad4$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>>> Sveiki
>>>>>>>
>>>>>>> Nesenai isigijau duonkepe.
>>>>>>> Ishbandymui nusipirkau Malsenos mishinius baltai ir juodai duonoms.
>>>>>>> http://www.malsena.lt/lt/produktai/vartotojams/miltiniai-misiniai/misinys-baltai-duonai
>>>>>>> http://www.malsena.lt/lt/produktai/vartotojams/miltiniai-misiniai/misinys-juodai-duonai
>>>>>>>
>>>>>>> Ishkepiau. Patiko.
>>>>>>> Taciau nepatiko kaina ;-) mishinio.
>>>>>>>
>>>>>>> Noretusi pirkti miltus ir kepti panashaus skonio duona.
>>>>>>> Ant pokelio surashyta tik kas ieina i sudeti:
>>>>>>> MISINI BALTAI DUONAI sudaro ruginiai sijoti miltai, auksciausios 
>>>>>>> rusies
>>>>>>> kvietiniai miltai, termiskai apdoroti  kvietiniai miltai, cukrus,
>>>>>>> sausas
>>>>>>> raugas, druska, kmynai, ruginis salyklas, pieno isrugu milteliai,
>>>>>>> kvieciu
>>>>>>> skaidulos.
>>>>>>>
>>>>>>> Bet nera surashyta kiek ko deta ;-) Akivazidu, kad tai Malsenos
>>>>>>> know-how.
>>>>>>>
>>>>>>> Gal kas nors galetu "ishversti" i gramus ir miltu kodus: kokius 
>>>>>>> miltus
>>>>>>> naudoti ir kiek ko deti ?
>>>>>>>
>>>>>>> Aciu padejusiems.
>>>>>>>
>>>>>>> Sauliusv
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>
>>>
>