Tema: Re: Malsenos duonos mishiniai
Autorius: ROOTS
Data: 2011-01-12 12:16:18
koks konkreciai cukrus?

"Sauliusv" <vsaulius@mail.lt> wrote in message news:igjrnv$pb9$1@trimpas.omnitel.net...
> Tai knyga Delonoj irgi nusipirkau.
> Mieles pradzioj DrOtkerio po 0,99 lt uz pokeli naudojau. Dabar naudoju 
> Delonoj pirktas.
> 
> Uzvakar aptikau kad mano turimas cukrus yra neteisingas ;-)
> Aksioma: druska zudo mieles.
> Ipylus i piena 2,5 shaukshto cukraus ir po to mieliu - jos nesuveike - 
> pralaukus 15 minuciu taip ir nepradejo aktyvintis.
> Ishpyliau ir pakartojau jau ne su cukrum, bet su medum - viskas suveike 
> gerai.
> Taigi turiu itarima, kad cukruje yra ideta druskos. Esu girdejes apie tai 
> ish bitininku - zmogus iki 10 % druskos cukruje nejaucia.
> Bites ta labai gerai pajaucia ir mirshta.
> 
> Netikejau. Cukrus lietuvishkas. Nepamenu tik kieno tiksliai.
> 
> Sauliusv
> 
> 
> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message 
> news:igjl37$dsp$1@trimpas.omnitel.net...
>>o kam mieles aktyvinti? Juk duonkepes darba ir yra nustatyt tinkama laika 
>>iskildinimui.
>> Vienintelis dalykas, kurį pastebėjau, kad sausos mielės arba sensta, arba 
>> skiriasi kazkokie ju parametrai. Perkom is Delonos antra puskilogrami. 
>> Pirmojo pirkimo mieles paskutiniais menesiais gan prastai keldavo duona. 
>> Palyginus su dabartinemis, kepaliukas 1/4 aukstesnis.
>> Gavau Kaledoms 
>> http://delona.lt/356,receptu-knyga-kepame-duona-namuose-.html, bet dar 
>> nebandziau.
>>
>>
>> "Sauliusv" <vsaulius@mail.lt> wrote in message 
>> news:igjje8$bfa$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Duonekepe - Booman.
>>> Knygute vakar specialiai dar karta perverciau. Visi receptai tik su 
>>> mielem.
>>> Nei vienam recepte nenurodyta deti raugo.
>>> Pabandzius kepti 7 javu duona pagal knygutes recepta (240 g ruginiu, 240 
>>> g
>>> kvietiniu, 60 g 7 javu dribsniu, mieliu, cukraus, druskos, 300 g 
>>> vandens) -
>>> duona gavosi nelabai ishkilusi.
>>> Mieles dedu sausas, bet priesh dedamas jas suaktyvinu - ~50 g shilto 
>>> pieno,
>>> shauktas medaus ir tada imaishomos mieles. Duodamas laiko sukilti (10-15
>>> minuciu). Malsenos mishinio duona ishkyla ir buna "puri". Tuo tarpu 7 
>>> javu
>>> duona - purumo nerasta.
>>>
>>> Paskaicius kita knygele apie duonos kepima paaishkejo kad ruginiams 
>>> miltams
>>> reikia daugiau mieliu arba raugo.
>>>
>>>
>>> 12.09 tema perskaityta skersai/ishilgai. Bet i mane dominanti klausima -
>>> kaip ishkepti duona, panashia i kepama ish Maslenos mishinio, ten 
>>> atsakymo
>>> neradau :-(
>>>
>>> Sauliusv
>>>
>>> "back_next" <nospam@topschop.lt> wrote in message
>>> news:igjgh1$7qm$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> rtfm
>>>> o prie duonkepes knygute kur buvo, ismetei neskaites?
>>>> mars ant keliu prie siukliu dezes ;]P
>>>> O jei rimtai, naudok google, arba paskaityt sios grupes  gruodzio
>>>> devintos tema "duonkepe"
>>>>
>>>> "Sauliusv" <vsaulius@mail.lt> wrote in message
>>>> news:igi9gf$ad4$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>> Sveiki
>>>>>
>>>>> Nesenai isigijau duonkepe.
>>>>> Ishbandymui nusipirkau Malsenos mishinius baltai ir juodai duonoms.
>>>>> http://www.malsena.lt/lt/produktai/vartotojams/miltiniai-misiniai/misinys-baltai-duonai
>>>>> http://www.malsena.lt/lt/produktai/vartotojams/miltiniai-misiniai/misinys-juodai-duonai
>>>>>
>>>>> Ishkepiau. Patiko.
>>>>> Taciau nepatiko kaina ;-) mishinio.
>>>>>
>>>>> Noretusi pirkti miltus ir kepti panashaus skonio duona.
>>>>> Ant pokelio surashyta tik kas ieina i sudeti:
>>>>> MISINI BALTAI DUONAI sudaro ruginiai sijoti miltai, auksciausios rusies
>>>>> kvietiniai miltai, termiskai apdoroti  kvietiniai miltai, cukrus, 
>>>>> sausas
>>>>> raugas, druska, kmynai, ruginis salyklas, pieno isrugu milteliai, 
>>>>> kvieciu
>>>>> skaidulos.
>>>>>
>>>>> Bet nera surashyta kiek ko deta ;-) Akivazidu, kad tai Malsenos 
>>>>> know-how.
>>>>>
>>>>> Gal kas nors galetu "ishversti" i gramus ir miltu kodus: kokius miltus
>>>>> naudoti ir kiek ko deti ?
>>>>>
>>>>> Aciu padejusiems.
>>>>>
>>>>> Sauliusv
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>>
>>> 
>