Tema: Re: Moliūgų duona. Rezultatai
Autorius: Junda
Data: 2010-10-27 12:09:47
Tai tu kepei duonkepėj? Nuotrauką prašom.


On 2010.10.26 16:33, ALORA wrote:
> Jundos nurodytas receptas yra čia:
> http://www.delona.lt/rudenine-moliugu-duona,88.html
>
> ten naudojamas toks savotiškas mato vienetas "puodelis". Norėdama
> išvengti suderinamumo problemų, visus produktus seikėjau tuo pačiu
> puodeliu, o mieles dėjau pagal miltų kiekį. Turbūt mano puodelis buvo
> teisingas, nes gavau 2 kepaliukus, kurie galėtų iškepti per 30 min.
> Tiesa, vietoj džiovintų mielių ėmiau šlapias ir vietoj džiovinto svogūno
> - žalią, pakepintą ant mažai aliejaus su druska ir sumaišytą su šaukštu
> sausai kepintų pievagrybių (skysčio pertekliui sugerti). Petražolės ir
> svogūnų laiškai - šaldyti. Ir miltų reikia 3 (+1) puodelio, nors gal čia
> mano miltai tokie.
>
> Rezultatas patiko :) Tikrai labai puri ir drėgna, bet nesuzmekusi
> duonelė. Daug terlionės su moliūgu, bet šiaip procesas gana greitas.
> Kitąkart, manau, darysiu iš šios tešlos bandeles, ne duoną.
>
> "Junda" <junda@dtiltas.lt> wrote in message
> news:i9v5l9$bi9$1@trimpas.omnitel.net...
>> Papasakosi apie rezultatus. Aš vakar netyčia atradau eksperimentiniu
>> būdu idealaus batono/sumuštinių duonos receptą ir esu baisiausiai
>> patenkinta dabar.
>
>