Tema: Re: Q: sudyta lasisa ar kita zuvele
Autorius: Indraja
Data: 2010-06-21 16:07:33
Visai gaimas dalykas, kad daug ka nuleme druska!
Nes kaip tik ne Lietuvoj tuo metu buvau, kai paskutini karta zuvele sudziau, 
ir paprastos akmens druskos, ten nei su ziburiu nerasi...
Tiesa sveiko maisto parduotuviu ar kokiu gurmanu "shopu" - nepatikrinau.

Indraja
----
"Edvinas" <edvinas@darbe.lt> wrote in message 
news:10zbv38mxfzhk.1l45i6knapaic.dlg@40tude.net...
> On Mon, 21 Jun 2010 12:02:06 +0300, Indraja wrote:
>
>> Gal galit kas koki recepteli ar patarima, kaip toki dalykeli pasiruosti 
>> namu
>> salygom? Kokius prieskonius rekomenduotumet, ar tikrai uztenka druskytes?
>> Sudyt ketinu ne butinai lasisa, manau ir kupre, ar koks upetakis turetu
>> skaniai gautis... Kol kas zuvies nepirkau, todel visi patarimai - 
>> laukiami.
>
> Aš pagal šitą receptą darau:
> http://www.cookingforengineers.com/recipe/132/Gravlax
>
> Kažkiek pasireguliavęs druskos ir cukraus kiekius (cukraus kiek mažiau,
> druskos truputį daugiau), bet kaip bazinis receptas tiks.
>
> Sūdymui naudoju tą paprastą ukrainietišką druską, gal tau ir nepavyko
> pasūdyti, nes naudojai kokią nors mandrą superduper virintą joduotą 
> druską?
>
> -- 
> Edvinas