Tema: Re: E
Autorius: Toxis@ze_yvil_place
Data: 2010-04-07 16:32:41
Povilai, 
citrinos rukshtis = E330 
tik vienas yra uzhrashytas raidemis, kitas viena raide ir skaitmeniu.
Kaip alkoholis (shnekamojoje kalboje) = C2H5OH = E1510 = Etanolis - tai tas pats tik uzhrashytas arba chemine formule (C2H5OH) arba Europos sajungos sumyslyta numeraci - E1510.

chia plachiau apie viska http://en.wikipedia.org/wiki/E_number
chia plachiau, kiek ko pasak europos sajungos mokslininku yra saugu suvartot http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CONSLEG:1995L0002:20060815:EN:PDF

prieshingai klaidingam isitikinimui - tai nereishkia, kad 'aha, ash tiek galiu suvartot jo, o kiek mes dar suvartojam su kitas produktais' - ne, chia paskaichiuota, kiek galima vienam produkte atsizhvelgianst, kad tu dar x dali suvartot su kitais + uzhsidant 'ant z' - kad mazhai nepasirodytu.
Taip, vis aptinkama, kad kai kas 'gali' but kenksminga - todel kai kurie priedai yra vis ishbanyjami. 

Chia renkasi zhmones, kurie turi privilegija - turi laisva prieima prie interneto - reishkia galite rasti jums dominama medzhiaga patikimam shaltinyje. Pradekit nuo tos pachios wikipedijos - ji yra pakankamai nebloga pradzhia, toliau, jei norisi plachiau, zhiurekit i wiki referancus, ieshkokit studiju - nebutina but mokslo daktaru, kad perskaityt studijos ishvadas. Taip, studijos eigos matyt negalesim tinkamai ivertint, bet tam yra kritika - nera sunku suformuot uzhklausa su studijos pavadinimu ir prierashku kritika arba dar geriau peer review. Net giliai nesigilinant, per pora minuchiu galima suprast, ar shita studija praejo mokslini traishkomaji aparata vadinama 'peer review'. 
Taip nesunku neleisti plisti prietarams ir tamsumui...