Tema: Re: Paelja
Autorius: MaRiUs
Data: 2010-01-28 23:05:47
va, gerai kad priminei dar pries gala parejo saldyti zirneliai, koki 100 
gramu.....
ir pries kishant i orkaite pabarsciau mazu rutuliniu pomidoriuku perpjautu 
per puse....

"marukas" <marukasTRIMVIENAS@gmail.com> wrote in message 
news:hjsnu9$hg8$1@trimpas.omnitel.net...
> Dekui, stiprus receptas, gal koki savaitgali reiks pabandyti :) Siam 
> vakarui nusibrousinau tai toki parastesni(netgi vistos nedejau, kerveciu 
> papildomai paemiau). Kartojo visi ! :) Bet cia gal del to, kad irgi to 
> safrano paemiau kaip marius rase... Nu to, kuris brangiau nei zole... 
> kainuoja. Neturiu jau linko po ranka tai ikopypastinsiu(sorry del 
> copyright'u):
>
> Vištienos
>
> 400g jūros gėrybių rinkinys
> 2 raudoni svogūnai
> 1 raudona paprika
> 4 skiltelės česnako
> 2 pomidorai (nulupti odeles ir išimti sėklas)
> 1 šviežia aitrioji paprika
> puodelis plikytų ryžių (dėjau maždaug iš akies)
> 0,2g šafrano
> druskos
> pipirų
> šviežių paustytų petražolių
>
>
> atšilusias jūros gėrybes pakepinti kokias 4 min., išimti pasidėti į šalį. 
> į tą skystį (nuo jūros gėrybių jo lieka) dėti pusžiedžiais pjaustytą 
> raudoną svogūną ir pekepinti(irgi kokias 4min), tada sudėti juostelėmis 
> supjaustytą raudoną papriką (kepinti 4 min), po to dėti juostelėmis 
> supjaustytą pomidorą (be sėklų!), aitrųjį pipirą, pjaustytą česnaką, 
> juostelėmis pjaustytą vištieną, 0,1g šafrano. viską pakepinti 5-7min. Tada 
> išimti viską į indą, kur jūros gėrybės.
>
> į keptuvę (aš neturiu tokios keptuvės kokios reiktų, tai toliau viską 
> dariau troškintuvėj) pilti aliejaus, sudėti nuplautus ryžius, šiek tiek 
> juos pakepinti, pilti vandens (sakoma, kad tris kart tiek kiek ryžių. bet 
> man tai būtų buvę per daug jo. aš pyliau mažiau), dėti vėl 0,1g šafrano, 
> uždengti ir virti 20min (kadangi vandens vis tiek po 20min dar buvo likę, 
> tai ilgėliau teko pavirt. nors ryžiai buvo išvirę ir po 20min). tada dėjau 
> druskos, pipirų, petražolių ir sudėjau prieš tai pasiruoštą mišinį (jūros 
> gėrybes, vištieną, daržoves). viską sumaišiau, ir dar 5min ant silpnos 
> ugnies palikau.
>
> p.s. kai kas dar deda šaldytų/šviežių žirnių. ilgai galvojau ir galiausiai 
> nedėjau. (jūros gėrybių galima ir įvairesnių dėti (midijų/žuvies/daugiau 
> krevečių))
>
>
> "MaRiUs" <mariusDELETE@ardega.lt> wrote in message 
> news:hjs8iu$vqv$1@trimpas.omnitel.net...
>> dariau sestadieni....
>> septyniems asmenims
>>
>> du kalmarai
>> kazkoki 6 skotiski langustinai ar kazkas (maximoj toki panasus i vezius 
>> tik su ilgom znyplem, bet tiktu ir karaliskos krevetes (cia labiau 
>> dekoracijai nei maistui), tai emiau kad geriau atrodytu ba buvo 
>> gimtadienio patiekalas....
>>
>> pora papriku
>> keli svogunai
>> cesnakai
>> vistos kumpeliai, cia tie kur virs kulselu yra. (palei kila, ten 6 atrodo 
>> ar 8, vienzo 2 standartiniai maximiniai sviezios vistenos padekliukai),
>>
>> Saldytos krevetes (nelukstents) (400 gramu)
>> vistos nugaru pora trejeta ir viso kito brudo (lauro lapai, svogunas, 
>> morka, pipirai druska ir pan) buljonui (reiks apie litra +)
>>
>> Shafranas (vaje  vaje....santamarios 0,4 gramo berods 18 LTL.... bet 
>> zinoma visko nesunaudojau, nes safranas geras o ne koks turkiskas kurio 
>> reikia arbatinio saukstelio kad bent spalva butu.....)
>>
>> va dar... vis galvojau kad kazka pamirsau, tai dar reikia ryziu..... :) 
>> kokiu 400 gramu, as naudojau apvalius azijietiskus (nemushkit....kad ne 
>> ispaniski)
>>
>> Procesas:
>> 1. Pasimarinavau supjaustyta kalmara su cesnakeliu ir juros gerybiu 
>> prieskoniais
>> 2. islukstenau krevetes, galvas ismeciau, lukstus pasidejau (po to 
>> suvyniojes i merliuka imeciau i buljona)
>> 3. Pakuriau buljona (nu ten neaiskinsiu, kad reikia putas nugriebinet ir 
>> t.t.)
>> 4 Vista sukapojau kasnio dydzio gabalais, kaulus isemiau, skura imeciau i 
>> sultini (cholesteroooooolis!!! mmmm.. jega!!!)
>>
>> 5. Paprika supjausciau juostelem (pradziai ziedais, po to ta zieda i 4 
>> dalis
>> 6.Vista apkepinau keptuvej ant alyvuogiu aliejaus. po to parejo paprika 
>> ir svognas, nu zodziu viska sukepinau normaliai (gal tiek nereiktu, bet 
>> mano zmona baisiai alergiska bet kokiam sulciu pasirodymui mesoje (nu 
>> tipo tada jai "zalia" buna)
>> 7. isemiau viska is keptuves ir apkepinau kalmaru ziedus
>> 8. isemiau kalmarus, apkepinau ryzius, idejau shafrano koki 0.1g, kita 
>> 0.1g imeciau i sultini.
>> , uzpyliau perkoshtu ir nusemtais riebalais  sultiniu truputi ir 
>> patroskinau kol ryziai suminkstejo. tada suverciau viska i keptuve, 
>> pamaisiau, patroskinau truputi, uzdejau veziagyvius, krevetes, apvyniojau 
>> keptuve folga ir idejau i 200C orkaite pusvalandziui.
>>
>> Po to dar pabarsciau svieziai kapotom petrazolem, pridejau citrinos 
>> skilteliu (kiekvienam po viena, kaip ir veziagyviu.
>> Ir visa keptuve nukeliavo ant stalo.
>>
>> Skanaus.
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>> 2010.01.28 13:40, Dautarte rašė:
>>> Pati negaminau, bet jei gaminciau, tai imciau sita recepta arba bent
>>> technologija:
>>> http://cuinera-catala.livejournal.com/8365.html
>>> Originaliau nebuna :)
>>>
>>>
>>> "marukas"<>  wrote in message news:hjrs2c$9l2$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> Sveiki,
>>>>
>>>> Pagriebe kaprizas pasigaminti paelja. Gal kas turit po ranka patikrinta
>>>> receptuka? Prioritetas butu su juros gerybemis, bet tiks ir kiti 
>>>> varinatai
>>>> ;-)
>>>>
>>>> dekui !
>>>> marukas
>>>>
>>>>
>>>>
>>>
>>>
>>
>> -- 
>> MaRiUs
>> Kaunas
>
>