Tema: Re: Paelja
Autorius: Gipsas
Data: 2010-01-28 16:58:49
o kur foto? :)
"MaRiUs" <mariusDELETE@ardega.lt> wrote in message 
news:hjs8iu$vqv$1@trimpas.omnitel.net...
> dariau sestadieni....
> septyniems asmenims
>
> du kalmarai
> kazkoki 6 skotiski langustinai ar kazkas (maximoj toki panasus i vezius 
> tik su ilgom znyplem, bet tiktu ir karaliskos krevetes (cia labiau 
> dekoracijai nei maistui), tai emiau kad geriau atrodytu ba buvo 
> gimtadienio patiekalas....
>
> pora papriku
> keli svogunai
> cesnakai
> vistos kumpeliai, cia tie kur virs kulselu yra. (palei kila, ten 6 atrodo 
> ar 8, vienzo 2 standartiniai maximiniai sviezios vistenos padekliukai),
>
> Saldytos krevetes (nelukstents) (400 gramu)
> vistos nugaru pora trejeta ir viso kito brudo (lauro lapai, svogunas, 
> morka, pipirai druska ir pan) buljonui (reiks apie litra +)
>
> Shafranas (vaje  vaje....santamarios 0,4 gramo berods 18 LTL.... bet 
> zinoma visko nesunaudojau, nes safranas geras o ne koks turkiskas kurio 
> reikia arbatinio saukstelio kad bent spalva butu.....)
>
> va dar... vis galvojau kad kazka pamirsau, tai dar reikia ryziu..... :) 
> kokiu 400 gramu, as naudojau apvalius azijietiskus (nemushkit....kad ne 
> ispaniski)
>
> Procesas:
> 1. Pasimarinavau supjaustyta kalmara su cesnakeliu ir juros gerybiu 
> prieskoniais
> 2. islukstenau krevetes, galvas ismeciau, lukstus pasidejau (po to 
> suvyniojes i merliuka imeciau i buljona)
> 3. Pakuriau buljona (nu ten neaiskinsiu, kad reikia putas nugriebinet ir 
> t.t.)
> 4 Vista sukapojau kasnio dydzio gabalais, kaulus isemiau, skura imeciau i 
> sultini (cholesteroooooolis!!! mmmm.. jega!!!)
>
> 5. Paprika supjausciau juostelem (pradziai ziedais, po to ta zieda i 4 
> dalis
> 6.Vista apkepinau keptuvej ant alyvuogiu aliejaus. po to parejo paprika ir 
> svognas, nu zodziu viska sukepinau normaliai (gal tiek nereiktu, bet mano 
> zmona baisiai alergiska bet kokiam sulciu pasirodymui mesoje (nu tipo tada 
> jai "zalia" buna)
> 7. isemiau viska is keptuves ir apkepinau kalmaru ziedus
> 8. isemiau kalmarus, apkepinau ryzius, idejau shafrano koki 0.1g, kita 
> 0.1g imeciau i sultini.
> , uzpyliau perkoshtu ir nusemtais riebalais  sultiniu truputi ir 
> patroskinau kol ryziai suminkstejo. tada suverciau viska i keptuve, 
> pamaisiau, patroskinau truputi, uzdejau veziagyvius, krevetes, apvyniojau 
> keptuve folga ir idejau i 200C orkaite pusvalandziui.
>
> Po to dar pabarsciau svieziai kapotom petrazolem, pridejau citrinos 
> skilteliu (kiekvienam po viena, kaip ir veziagyviu.
> Ir visa keptuve nukeliavo ant stalo.
>
> Skanaus.
>
>
>
>
>
>
>
>
> 2010.01.28 13:40, Dautarte rašė:
>> Pati negaminau, bet jei gaminciau, tai imciau sita recepta arba bent
>> technologija:
>> http://cuinera-catala.livejournal.com/8365.html
>> Originaliau nebuna :)
>>
>>
>> "marukas"<>  wrote in message news:hjrs2c$9l2$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Sveiki,
>>>
>>> Pagriebe kaprizas pasigaminti paelja. Gal kas turit po ranka patikrinta
>>> receptuka? Prioritetas butu su juros gerybemis, bet tiks ir kiti 
>>> varinatai
>>> ;-)
>>>
>>> dekui !
>>> marukas
>>>
>>>
>>>
>>
>>
>
> -- 
> MaRiUs
> Kaunas