Tema: Re: basturmos gaminimas
Autorius: ShowmanaZ
Data: 2009-09-19 12:44:28
Vakar ir aš radau ožragės, pasiėmiau jaučio vidinės išpjovos ir užsisūdžiau. 
Jei kam pagelbės, tai viskas pirkta Kaune, Šilainių turguje. Mėsytės galima 
rast tolimam kampe esančiose dviejose parduotuvėlėse (Norfos pusėje), kur 
jautiena prekiauja, jei nėra vietoj galima užsisakyt. Ožragės pirkautame 
pačiame praėjime tik turgaus pusėje esančioje prieskonių parduotuvėlėje, ten 
pat beje pirkom ir cinamono lazdelių ir vanilės ankštį.
Klausimas jau banžiusiems gamint: vakar padėjau (dar įtryniau ir 
apibarsčiau) išpjovą ant sausos akmens druskos, normalų sausą gabaliuką, šį 
rytą norėjau apverst, žiūriu - viskas tyvuliuoja. Skystis apsėmęs druską 
inde. Ir jum taip buvo? Čia normalu? Aš išpyliau tą druską su skysčiu ir 
supyliau šviežios, žiūrėsim kaip bus toliau.
Kažkaip nejučia šovė galvon mintis apie sušpricuotą mėsą...

-- 
Pirčių įrengimas: www.tavopirtis.lt