Tema: Re: Ka daryti su moliugais?
Autorius: Dautarte
Data: 2009-09-02 21:10:21
Moliūgų sriuba su rūkyta žuvimi (nors ir keistai skamba, bet tikrai skani)
Sriubos recepto pagrindu buvo receptas iš žurnalo "Skola gastronoma", Nr.
19/2004.

Sriubai pagaminti reikės:
500 g karšto rūkymo žuvies
500 g moliūgo
1 morkos
1 pomidoro
1 nedidelio poro
200 ml neriebios grietinėlės
Arbatos šaukštelis sviesto
Druska, juodieji pipirai arba baltieji, kad nebūtų juodų taškų

Moliūgą nulupti, pašalinti minkštimą su sėklomis ir supjaustyti nedideliais
kubeliais. Morką nulupti. Morką ir poro baltą dalį supjaustyti. Daržoves
sudėti į puodą, užpilti mažu kiekiu vandens – tiek, kad vos pridengtų
daržoves. Pasūdyti. Įdėti sviesto – sviestas suteikia skonio bei leidžia
ištirpti vitaminui A, kurio moliūge ir morkose yra labai daug. Virti, kol
morkos suminkštės. Kol daržovės verda, pašalinti iš žuvies visus kaulus bei
paruošti skrudintą duoną (be česnakų). Nulupti pomidoro odelę, pašalinti
sėklas ir minkštimą supjaustyti kubeliais. Išvirtas daržoves bei pomidorą
pertrinti per sietelį arba sutrinti blenderiu. Įpilti grietinėlę, įberti
pipirus. Paragauti, jei ko trūksta – pridėti. Sriubą užvirinti. Į lėkštes
sudėti žuvies gabaliukus, užpilti karšta sriuba.

Pastabos:
- Originaliame recepte buvo dar 3 vidutinio dydžio bulvės, bet nusprendžiau,
kad be bulvių sriuba bus lengvesnė ir skonis intensyvesnis.
- Vietoj poro buvo svogūnas.
- Rekomenduoju būtinai įdėti pomidorą – jo rūgštumas puikiai „pralaužo“
moliūgo ir morkos saldumą bei nuostabiai dera prie žuvies.



"useris" <mail@s.lt> wrote in message 
news:h7jq7r$ijk$1@trimpas.omnitel.net...
>o cia idomiai, koks receptas? :)
>
> "heilandzack" <nereikia@spamo.man> wrote in message 
> news:h7jk6t$bor$1@trimpas.omnitel.net...
>> useris rašė:
>>> Sveiki!
>>> Ka patartumete pasigaminti is moliugu? Tinka ivairus variantai :)
>>
>> trintą sriubą.
>