Tema: Re: Indukcin?s kaitlent?s?
Autorius: QL
Data: 2011-09-23 21:34:14
nusisneki

"Laimis" <wiela@centras.lt> wrote in message 
news:j5i5nr$c59$1@trimpas.omnitel.net...
>a rase:
>
>> pradekim nuo to kad kol puode yra vandens, jis daugiau 100C neuzkais 
>> (nebent
>> greitpuodis).
>> o is keptuves kepant paprastai niekas neisbega
>
> Tai bent stulbinantis atradimas ir isvada...
> Tai gal gali paaiskinti, kodel vanduo verda ir intensyviai burbuliuoja, 
> garuoja? Nes puodo pavirsiaus temperatura 100,1°C laipsnio?
> Nuo ko priklauso intensyvumas?
> Yra zinok net keletas to virimo faziu/reiskiniu; jau pati pirma vyksta, 
> kai kaitinamojo pavirsiaus temperatura yra >104-130°C. Pereinamosios fazes 
> vandens virimas (transition boiling) vyksta, kai kaitinamojo pavirsiaus 
> temperatura yra 130-250°C.