Tema: Re: Ne nu tai bl
Autorius: Levas
Data: 2010-10-31 20:50:43
nu i poxui. Tingiu gincytis. Tik zinau, kad daznai kazkas kazkur dirbantis "ant" buna toks tupas... cia vienas toks neseniai dirbantis "ant" mums kabeli nutrauke... Tik su kuolu jam per galva.

-- 
Bye, Levas
--
http://www.vabolis.lt - elektronika ir siaip
"Evaldas" <sanya@takas.lt> wrote in message news:iakb7d$6gr$1@trimpas.omnitel.net...
> "Levas" <blas@sss.com> wrote in message news:iaka2f$5j6$1@trimpas.omnitel.net...
>> Visas gesinimo principas vyksta tame, kad situ shuduku svyravimu daznis nesutampa su laido ir taip slopinasi galimas rezonansas.
> 
> Šitas "šūdukas" gesina virpesius plačiame diapazone, o ne tik vieną rezonansinį, laidų virpesiai pučiant vėjui nėra kurio nors vieno dažnio.
> Tam, kad nugesinti bet kokius mechaninius virpesius reikia virpesių energiją sugerti, t.y. paversti šiluma tai atliekama tame trose su svareliais. Svareliai dėl savo inercijos stengiasi išlakyti pradinę būseną, o laido virpesiai slopinami trose, jis negali būti labai spyruokliuojantis, nes tada laido virpesiai nebus slopinami, negali būti ir per standus, nes masyvus laidas be vargo išjudins sąlyginai lengvus svarelius. 
> 
> Čia apie elektros linijas, kas ten naudojama antenų atotampoms aš nežinau ir apie jas nekalbu, nes ir klausimas ne apie jas buvo.
> 
> Apie dylančius slopintuvus kalbėjo žmogus dirbantis LE ir ne darbininkas. Aš kažkaip labiau pasitikiu juo, o ne newsais :)