Tema: Q: variklių būklės monitoringas termoporomis
Autorius: Vasaris
Data: 2011-12-06 07:35:48
Sveiki,

    Čia kontoroj toks ginčas kilo - ar būtų kokia nors racija stebėti variklių būklę su tikslu prediktyviai aptikti būsimą gedimą su termoporomis masiškai ant visų (jėgos - keli-keliolika kW) variklių?

    Ta prasme yra staklėse tarkime su 12-40 variklių, visi jie yra potencialūs kandidatai užsilenkti. Kai kada pavyksta nustatyti, kad variklis prie pabaigos pagal jo korpuso t-ra - priėjus ranka akivaizdžiai jaučiasi kad šiltesnis, o neretai ir karštesnis nei kiti toje pat grupėje simetriškai kitoje pusėje (t.y. eliminuojam įtaką).

    Jei yra racijos tam, tada klausimas - su kokia elektronika/elektrotechnika technika būtų geriausia prisijungti tokį termoporų kiekį? Ir taip, kad sistema registruotų visas t-ras, rašytų į duomenų bazę per LAN (arba kad būtų sąsaja apklausti modulį tarkime kas sekundę, o anas struktūrizuotai atiduotų poras termopors ID=t-ra C). Duomenų bazėj po to būtų gyvai, realiu laiku sukama analitika, ar yra nuokrypių grupėje, ir ar nėra kartais viršytas anksčiau pastebėtas "įvykio horizontas" ("point of no return"). Tikslas - išsiskaičiuoti planinį neveikimo laiką, pasiruošti pervyniojimui/keitimui iš sandėlio.