Tema: Sodra
Autorius: nu blyn
Data: 2009-09-09 11:08:46
Ble ..... dabar nesikeiksiu, pareiksiu tokia vat kvaila nuomone, socialinis draudimas tai kaip suprantu yra tam, kad kai gerai gyveni apsidraudi save, moki didejanchias imokas, o jei jau pyst kas nors man nutinka tai man padeda isgyventi.
Is kitos puses koks skirtumas kur as moku, ar sodrai, ar siaip i fondus investuoju, o gal i punchiaka isidedu ..... mintis tokia, kad kad apsidraudzhiu juodai dienai, tada as pasinaudosiu tuo kad kazkada apsidraudzhiau, investavau ... ir gyvensiu is tu pinigeliu.
Na susirgau, patapau neschias ..... nera algos moka sodra viskas lyg ir normaliai. Jei butu ne sodra nera algos, isiimu pinigu is punchiakos i kuria idejau ir gyvenu is ju.
Pvz dirbau as uz 5000 i menesi ilga laika, pyst praradau darba, ka sodra, nieko, jo yra darbo birza, ji man 1000 i menesi pasiulo ir tai tik pusei metu, na puse metu irgi nera blogai, net nuo 5000 iki 1000 nesmagu, visgi i menesi mokeschiu mokejau daugiau, nei jie man pasiule mano nelaimes atveju :)
O jei netychia man sako darbe, kad 5000 nebegausi gausi minimuma, tai darbo birza isvis nebemoka, bet nuo 5000 kristi iki 600 tai taspats kas prarasti darba. Na gerai taip nebuna, bet darbo birza gali pasiulyti darba uz minimuma, ir niekur nedingsi, teks dirti, kitaip dar ir ta 1000 prarasi .... o mokeschiai kokie mano moketi buvo ........ ir viska taip paprastai pamirstam ?

Tai dabar pasakykit koks debilas tokioje sistemoje rinksis moketi sodrai, o ne privachiai ?
Galu gale kai man sunku ir gaunu gerokai mazesne alga, as netik kad negaunu kazkokiu draudimu, kuriuos labai mokejau, bet dar mokesiu didesnius mokeschius tai pachiai musu sodrai :)