Tema: Re: Elektros instaliacija rastiniame name
Autorius: Evaldas
Data: 2009-10-20 21:40:17
"UPS" <neziniukas@takas.lt> wrote in message news:hbkthm$cf3$1@trimpas.omnitel.net...
> na tuoj cia Evaldas isaiskins, tad tuo paciu jam (ir kitiem zinantiem) klausimas del tu oranziniu laidu.
> Visgi kokia ju paskirtis:

As nepaaiskinsiu, nes nezinau ka tie debilai rasydami taisykles ruke. Taisykles sako stai ka. 

28. Atvirai tiesiant laidus (kabelius) su D ir zemesnes degumo klases statybos produktu apvalkalais ir laidus be apvalkalo, atstumas nuo laido (kabelio) iki degiu statybos produktu pagrindo, konstrukcijos, detales pavirsiaus turi buti ne mazesnis kaip 10 mm. Jeigu nurodyto atstumo islaikyti nera galimybes, tai laida (kabeli) reikia atskirti nuo pavirsiaus A1 degumo klases statybos produktu sluoksniu, kurio krastai butu issikise i kiekviena laido (kabelio) puse ne maziau kaip 10 mm, arba laidus (kabelius) tiesti A1 degumo klases statybos produkto vamzdyje, lovyje ir pan.

29. Pasleptai tiesiant laidus (kabelius) su D ir zemesnes degumo klases statybos produktu apvalkalais ir laidus be apvalkalo uzdarose nisose, statybiniu konstrukciju tustumose (pavyzdziui, tarp sienos arba pertvaros ir apdailos), grioveliuose ir pan., visur, kur yra degiu konstrukciju, laidai ir kabeliai turi buti nedegiuose vamzdziuose.

30. Atvirai tiesiant C-s2, d2 degumo klases statybos produktu vamzdzius ir lovius A1 degumo klases statybos produktu arba C-s2, d2 degumo klases statybos produktu pagrindais ir konstrukcijomis, atstumas nuo vamzdzio (lovio) iki degiu statybos produktu konstrukciju ir detaliu pavirsiaus turi buti ne mazesnis kaip 100 mm. Jeigu nurodyto atstumo islaikyti nera galimybes, tai vamzdi (lovi) is visu pusiu nuo siu pavirsiu reikia atskirti istisiniu ne plonesniu kaip 10 mm A1 degumo klases statybos produktu sluoksniu (specialios mastikos, tinko, alebastro, cementinio skiedinio, betono ir pan.).

31. Pasleptai klojant C-s2, d2 degumo klases statybos produktu vamzdzius ir lovius uzdarose nisose, statybiniu konstrukciju tustumose (pavyzdziui, tarp sienos arba pertvaros ir apdailos), grioveliuose ir pan., vamzdzius ir lovius is visu pusiu nuo D ir zemesnes degumo klases statybos produktu konstrukciju ir detaliu pavirsiu reikia atskirti istisiniu ne plonesniu kaip 10 mm A1 degumo klases statybos produktu sluoksniu.


Taip iseitu nei vienas iPetka variantas jam netinkamas. Jis turetu kloti nedegu kabeli arba nedegiuose vamzdziuose.  Visoje europoje tinkamas paprastas nepalaikantis degimo kabelis su PVC izoliacija, bet blet Lietuvoje ugnis kitokia.
Debilai nei is valstybines energetikos inspekcijos nei is valstybinio priesgaisrinio gelbejimo departamento nieko isaiskinti negali.
(rasiau ne viena rasta su paklausimu)