Tema: Re: ir siltnamiui reikia leidimo?
Autorius: Makauskas Vidas
Data: 2009-08-11 14:00:37
Daugiau apie tai "statyba pagal sovietiniu politruku istatymus"
http://www.biteplius.lt/lt/2forum.showPosts/698732.333-=(1789456189

"Detaliųjų planų derinimas Vilniuje trumpinamas iki 6 mėnesių" 
3w delfi.lt/news/economy/realestate/article.php?id=23517417 
Žiniukas, 2009 08 11 11:56 
Jei kam neaišku, tai visus reikalus kas atsiskaitęs už detalius kontroliuoja Stapulionis...Lementausko pašalinimas situacijos nepakeitė, nepakeis ir "gerosios naujienos". Gana tvarkingai Stapulionis prižiūri, mūsų detalus nepraeina neikaip, kol kyšio nedavėm. Tiesa būna ir kitaip-pvz. p. Dedūra pamiršta pasidalint su Stapulioniu, vot tada blogiausia situacija-ir atsiskaitę, ir detalus nepatvirtintas... 

"Teismas pasigailėjo prie namų šiltnamį pasistačiusio vyro" 
3w delfi.lt/news/economy/law/article.php?id=23517866 
"administracinio teisės pažeidimo protokolą surašę Šiaulių apskrities viršininko administracijos Teritorijų planavimo ir statybų valstybinės priežiūros departamento Statybos ir statinių naudojimo valstybinės priežiūros skyriaus specialistai" 
--- 
Tik tiek, kad istatyma, pagal kuri nubaude straipsnyje pamineta ubaga, parenge sita pati tarnyba. Bet ne Siauliu, o Vilniaus. 

"Tokių statinių statybai reikalingas supaprastintas projektas ir savivaldybės administracijos valstybės tarnautojo įgalioto nustatyti statinio architektūros ir statybos sklypo tvarkymo urbanistinius reikalavimus raštiškas pritarimas pagal Statybos įstatymą." 
--- 
biurokrac- žmogeliui tereikėjo žinot:, 2009 08 11 12:20 
Supaprastintą statinio projektą gali rengti: 
-pats statytojas, (bet- kai jis naudojasi kito tokio pat statinio supaprastinto projekto sprendiniais arba turi statybos ar architektūros aukštąjį ar aukštesnįjį išsilavinimą) 
Projektą gali rengti ir statytojo pasamdytas asmuo, turintis statybos ar architektūros aukštąjį ar aukštesnįjį išsilavinimą, savo veiklą įteisinęs teisės aktų nustatyta tvarka, taip pat fiziniai ir juridiniai asmenys, turintys teisę rengti neypatingų ar ypatingų statinių projektus 
Supaprastintą statinio projektą sudaro: 
1. dokumentų sudėties žiniaraštis, 
2. dokumentų sąrašas, kurių pagrindu rengiamas projektas, 
3. aiškinamasis raštas, kuriame nurodoma: 
- statinio naudojimo paskirtis, 
- statybos vieta, projektuojamą statinį 
- apibūdinantys pagrindiniai rodikliai, 
- sklypo planas (ant ne senesnio kaip 1 metų topografinio plano arba kadastrinių matavimų plano) su: 
a) pažymėtais esamais ir projektuojamais statiniais, 
b) jų eksplikacija ir 
c) projektuojamų statinių pagrindiniais matmenimis plane ir aukščiais, ar 
d) architektūriniai (fasado, plano ir pjūvių) brėžiniai (pastatams), o kai reikia, - ir kitiems statiniams), 
e) statinio konstrukcijų ir inžinerinių įrenginių aprašymas, taip pat, 
f) kai statytojas pageidauja, sąnaudų kiekių žiniaraščiai ir techninė specifikacija. 
Supaprastintas statinio projektas turi būti pasirašytas: 
- atitinkamų valstybės ir savivaldybės įgaliotų valstybės tarnautojų, t. y. projektui turi būti RAŠTIŠKAI pritarta, dedant spaudus, parašus, datas statinio supaprastinto projekto KIEKVIENAME lape, įskaitant aiškinamąjį raštą 

Absurdo teatras, 2009 08 11 11:35 
Kodel valdzioje sedi tiek glusiu? 
Dar 1990 m leidimas statybai nekainavo nieko. O tipinio sodo namelio projektas 1 rub.67 kap, siltnamio "pririsimas" sodo sklype - 5 rub, namo pririsimas sodo sklype - 25 rub. 

to arch, 2009 08 11 11:57 
5 metru aukscio ir 5 metru ilgio? Nu jo, buna, buna tokiu siltnamiu; Ypac zmones pomidorus tokiuose megsta auginti. 
Nejuokink. 
Beje, teiseju darbas yra interpretuoti ir taikyti istatymus; kazkodel kai kalba eina apie koki smulku zmogeli, tai eilinis remontas tampa nelegaliom statybom, o kai zmogelis stambesnis, tai nelegalios statybos iskart tampa einamuoju remontu. 
Siuo atveju i ta siltnami buvo galima paprasciausiai nekreipti demesio. Labai norint pasiusti ispejima ir ramiai leisti zmogui nusiimti derliu; Pavojaus aplinkiniu gerovei ir gyvybei tas "statinys" nekele, kad butu galima pateisinti toki "principinguma" ir represijas. 
vakaru Europos salyse dabar jau net prie daugiaauksciu leidzia si ta sodinti. Komunalinis sodas vadinasi-isskirsto butams po ploteli, gali auginti ka nori, jei neapleidi ir tvarkaisi-geles darzoves; balkonuose jau pomidorus augina ir net konkursai tokiu vyksta. teko tokiu matyti ir Vokietijoj (Vakaru), ir Sveicarijoj, ir prancuzijo-net prie seneliu namu, kad zmones pajudetu. 
o cia prie savo gyvenamo namo bedarbis pasistato siltnami, tai ji reikia isvis i skurda ivaryt; 
Jusu ziniai vakaru Europos salyse baudos tokias atvejais yra taikomos pagal nusikaltelio materialine padeti-is turtingu imama daug, is biedno nedaug ir leidziant moketi dalimis ar mokejima atideti ar isvis kokias viesais darbais pakeiciant. Nuskurdinti zmogu del menko pazeidimo yra negarbinga ir neteisinga. 
ne kiekvienas zmogus dabar turi is kur tokia suma paimti. 

to Aha, 
2009 08 11 12:19is kur zinai? gal esi tas kaimynas, kuris iskunde? 
As va gyvenu prancuzijoj ir prie namo prisidurem veranda-15kv/m, ant pamato, aliuminiai remai, dvigubas stiklasiziema isitaisom kavos gert, kai saulute pasildo; kad gaut leidima, man reikejo tik pasiust brezinuka vietinei valdziai-man po keliu dienu paskambino moteriska ir paklause ar is gatves tas daiktas matysis, as atsakiau, kad gatve kitoj pusej, sako statykites, leidima issiunciu siandien; Kita diena jis jau buvo pasto dezutej; dar PVM nuolaida gavom iki 5.5%, nes paskaiciavo kaip apsiltinima-dvigubas stiklas ir kaip darbo suteikima meistrams, nes ne patys statem, o i specialistus kreipemes. Viskas-jokiu kaimynu sutikimu, jokiu architektu, jokiu kysiu ir mokesciu; tai nera gyvenama patalpa, NT mokestis irgi nekinta. turiu teise savo zemej statyti ka noriu jei tai nepriestarauja priimtom taisyklem ir istatymams. Su tais istatymais taisyklem ir kokiu popieriu reik, jei ju reik galiu susipazint internetu-yra surasyta merijos svetainej nereik slenksciu minti. 
O Prancuzija skaitosi ypac biurokratine valstybe. Tik siek tiek maziau nei Italija. 
Nu jo, sioj srity lietuviai gerokai perspjauna biurokratus prancuzus, matyt i pasaulio rekordininkus taiko.. 

Petras, 2009 08 11 12:51 
Dagyvenom, iš ubago jau ir lazdą nori atimti. 
Kas čia pas mus dedasi, tai įmanoma turbūt tik Lietuvoj.