Tema: Re: Dažymas (binariūkštis)
Autorius: T:\)
Data: 2012-08-16 10:44:26
keleta patarimu is serijos dazymo abc:
1. Dazant jokio skersvejo, vengti dazyti ant saules ikaitintos sienos. Esme kol dazai reikia stengtis, kad dazai nepradetu per greitai dziuti ir spetum tolygiai isskirstyti dazus. (kai baigiai dazyti gali darayti ir vedinti iskrto, bet jokio dazu dziovinimo dazymo metu).
2. Dazant jokiu perekuro pertraukeliu kol nebaigi vientisa plota. Pradejai dazyti ir varai nestovinuodamas. 
3. Dazant su voleliu rekomenduojama primontuoti koto prailgintoja (uztenka sluotos ilgio), kad galetum voleli nuvesti nuo lubu iki grindu ir butum pats atsitraukes nuo sienos per zingsni - matysi bendra vaizda kur perdaug-per mazai. 
4. Stengtis tolygiai suvesti dazus, t.y. isdazius voleli ir ji vel patepus svieziais dazais pradedi siek tiek i sona (gal koks 0.5 volelio ar pan) vel nuo tos vietos kur buvo jau gerai padengta, padarai juosta nuo lubu iki grindu ir paskui siek tiek pagryzti atgal padengdamas likusi praleista ploteli ir tolygiai suliedamas su nauju. 
5. Negryzineti atgal "pataisyti padazyma" o eiti tolygiai is eiles. 
6. Ziureti ar neplieki nutekejimu nuo volelio krastu, jei kuris krastas volelio pradeda palikineti slapia juosta apsku voleli rankoje, kad kita puse eitu. Naturaliai gaunasi, kad volelio veina krasta siek tiek daugiau spaudi, periodiskai apsukinedmas islyginsi. 
7. Volelis turi visada suktis, nespasuti kad jis ciuoztu, nebruzinti i sonus. Spausti tolygiai, tiek kad jis graziai suktusi. 
8. Jei prastas apsveitimas pasirupinti geru apsvietimu, kad matytum darbu eiga. Kai ikirsi sistema, galesi dazyti ir beveik tamsoje vien pagal volelio garsa :)

Dabar priezastis kodel taip tau gavosi - kaip pats pastebejai gavosi skirtinga dazu faktura. Volelis palieka savo tekstura, kai dazai vienodai padengti tekstura vienoda ir dziudama vienodai issilieja. Kai su voleliu uzvaziuoji ant jau siekt tiek pradejusiu dziuti dazu (o jie dizusta greitai) volelis palieka jau siek tiek riebesne struktura ir padziuves dazas jau taip nebeissilieja kaip sviezias. Lygiai taip pat jei vienoje vietoje tenka rieabiai dazu, o kitoje jau beveik sausu voleliu - sausesne tekstura bus riebesne nes dziudama taip neissilies. 

T:)

"Nusipjausiu Ausi" <neturiu@gmeil.com> wrote in message news:k0i3vd$uk$1@trimpas.omnitel.net...
> 
> "Nusipjausiu Ausi" <neturiu@gmeil.com> wrote in message news:k0i3ts$t5$1@trimpas.omnitel.net...
>> Laba,
>> 
>> Dažyt nemoku, bet labai patinka ir specams ant duonos duot gaila :)
>> Bet bandymai baigiasi labai neprastais kubizmo epochos šedevrais ant sienų ir lubų. Bėda ta, kad siekiamybė, šiuo atveju, ne menas...
>> 
>> Žodžiu gaunasi be ryšio tokie plėmai, ruožai. Iš priekio žiūrint- normaliai. Iš šono- tragedija. Iš arčiau padabojus galima nesunkiai pastebėti tekstūros skirtumą, kas prie "tinkamo" kampo ir šviesos šauniai atsivaizduoja. Kuklus binaras sekančiam post'e.
>> 
>> Dažas vivacolor kažkuris numeriukas luboms ir kažkuris sienoms (pusiau matiniai rodos). Dažyta voleliu tokiu švelniu kaip katinas ilgu plauku. Prieš dažymą gruntuota. Dažyt buvo desperatiškai bandoma daug eilių, gal kokias 5, nulis emocijų. Ar įmanoma išburti kokios potencialios klaidos padarytos? Per tiršti / skysti dažai, šūdinas volelis, šūdinos rankos, šūdini dažai... Gal kokių tips'ų trick'sų yra?
>> 
>> Ačiū ir sėkmės!