Tema: Re: Kur kuriasi fast food?
Autorius: Kantega
Data: 2013-05-30 00:51:26
kažkokia čia bilebirda. Gyvenu Miunchene jau dešimt metų ir nesutinku nei su šita klasifikcija, nei su tuo kad restoranams prastai sekasi.
Kur normalios kavinės kuriose elementariai galima pavalgyti? Čia tipo irgi prie restoranų prisiskirtos?
Beje, kiek teko bendrauti su viešojo maitinimo srityje dirbančiais lietuviais(nuo padavėjo iki šeimininko), tai visi sakė kad sanitariniai rekalavimai žymiai paprastesni ir kontrolės irgi mažiau, lyginant su Lietuva.

kalbant apie temą - keliajaunt po Švediją, pvz trukdė priešingas dalykas - labai dažnai mažuose miesteliuose be makų normalios kavinės su normaliu maistu nerasdavom. Va čia manau žymiai blogesnė situacija.

"ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message news:knvd7n$lvd$1@trimpas.omnitel.net...
> Na, grubiai tariant, pvz., Bavarijoje yra skiriamos 'maisto būdos', knaipės 
> ir restoranai. Maisto būdos turi teisę šildyti jau pagamintą maistą ir joms 
> galioja maždaug parduotuvės taisyklės - apribojimų praktiškai nėra, 
> tikrinimas - apie kartą į 7 metus, jei apskritai būna. Joms priklauso 
> dešrelių kioskeliai ir makdonaldai. Knaipės parduoda tik alkoholį ir rūkalus 
> ir tik jose daba galima rūkyti viduje, pvz.,. Maisto čia visai neruošia, 
> nebent kokius čipsus iš pakelio gali nusipirkti. Restoranui taikoma labai 
> daug ir labai sudėtingų taisyklių dėl higienos, dėl personalo darbo laiko, 
> keliagubas apmokestinimas ir pan. beliberda, dėl kurios pvz., vietoje, 
> kurioje gyvenam, per 4 metus iš aplinkinių 6 restoranų tik vienas išliko tų 
> pačių savininkų rankose, nors irgi keitė koncepciją. 2 užsidarė, 1 keičia 
> savininkus kas kelis mėnesius. Ir ne dėl to, kad maistas pas juos geresnis 
> arba blogesnis, tiesiog neranda būdų įstatymams apeiti. Nes įstatymai 
> sukurti, kad tokių įstaigų nebūtų arba būtų labai mažai. "Mažas miestelis", 
> apie kurį kalbu, yra Niurnbergas. Apie vidutinius uždarbius Vokietijoje 
> išvis  tingiu ginčytis, nes čia pas lietuvisus kaip lenta prieš nosį, jie 
> mato tik atlyginimą visai nematydami, kokie gyvenimo Vokietijoje kaštai. Aš 
> nė pusės žodžio nepasakiau, kad Lietuvoje kažkas ketinama. Aš nežinau apie 
> Lietuvą. Bet jeigu joje dar neįsigalėjo fastfūdas, tai tik dėl to, kad 
> normalus maistas su juo gali konkuruoti kaina ir prieinamumu
> 
> "pragäras"  wrote in message news:knv79b$d60$1@trimpas.omnitel.net...
> 
> nieko nesupratau, gal gali patikslinti?
> 
> 1 Kokiais dar įstatymais suvaržytos "tikro" maisto įstaigos? Kitiems jie 
> negalioja?
> 
> 2 Jei jau taip sakai, kad nuo 14 iki 17 nedirba (bet tai spėju čia mažame 
> miestelyje, kur 1-2 tokios įstaigos ir tai yra šeimos verslas), tai iš karto 
> reikia rinktis fastfoodą?
> 
> 3 Nežinau, ką čia žaboti Lietuvoje ketinama? Kai bus uždarbiai kaip 
> Vokietijoje, tai ir kaina bus ne 15 Lt, o 15 eurų
> 
> žodžiu, stiprias pievas parašei imho
> 
> "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message 
> news:knv2oa$6p5$1@trimpas.omnitel.net...
>> greičiausiai todėl, kad dar politikai į tai neįsijungė. Pvz., Vokietijoje
>> fastfūdas įsigalėjo ne todėl, kad jis taip visiems patiko, o todėl, kad
>> įstatymais buvo labai suvaržytos tikro maisto maitinimo įstaigos, pirmieji
>> fastfūdą reklamavo irgi politikai (dabar - supermodeliai). Normalus
>> restoranas dabar negali sau leisti būti atidarytas visą laiką, kai yra
>> norinčių valgyti, o jeigu gali būti atidarytas, tai negali tiekti visą tą
>> laiką šviežiai pagamintą maistą. Makdonaldas ir pan. gali. Standartiškai
>> koks restoranas arba picerija čia dirba nuo ryto iki 14 val., po to nuo 
>> 17.
>> Praktiškai, jeigu nori pavalgyti su šeima, lieka tik fastfūdas. Plius
>> Vokietijoje normalaus maisto patiekalas vidutiniškai kainuoja apie 15 eur.
>> Fastfūde už tą sumą gali paėsti visa banda. Tad, kai Lietuvoje bus 
>> pažabotas
>> normalaus maitinimo verslas ir jo kainos užkils iki negaliu, už kiekvieno
>> kampo išdygs makdonaldas ar burgerkingas ar dar kažkas panašaus
>>