Tema: Re: VASIMR plazmine raketa perkope 200 kilovatu
Autorius: Toxis@ze_yvil_place
Data: 2009-10-08 10:02:53
na, roveris niekad nepakeis zhmogaus. O marsas yra kaipir zhmonijos plitimo taikinys (laikyt visa gyvybe vienoj planetoj yra kaip minimum neatsargu - kaip ne kaip shioj planetoj periodishkai vyksta labai dideli rushiu ishnykimai;). Kas butu ish zhmogaus keliones? Ogi visu pirma tai pasiekimas sau - mes galim! Visu antra vienas zhmogus per menesi gali n kartu daugiau nei belekiek roveriu per n metu. Visu trechia ir bene svarbiausia - tai ikveps belekiek jaunu protu siekti mokslininko, kosmuso inzhinieriaus ir panashiu specialybiu (kaip padare apollo misijos). O kalbant bukai, materialistishkai:
- O ka duos tamsiosios materijos atradimas, ka duos tamsiosios energijos atradimas, ka duos tamsiosios energijos atradimas?
- Ka duos higs bozonu, ar multiverse atradimas (jei toks manomas:)
- Gerai, ka duos atradimas, kad saturno ir jupiterio menuliuose yra mikrobine gyvybe, ar net <fantastika> zhuvys </fantastika> :) Ish skyrus zhingeidumo ir zhmogishkojo troshkimo zhinoti, pazhinti, suprasti patenkinima.
Ka duoda ikopimas i eversta, ishskyrus baisine rizika, ir mirties galimybe? Bet zhmones kopia, kopia ciugais ir zhuna sunkvezhimiais. Ir? Zhmones vistiek ropshchiasi, nes zhmogus yra toks gyvulys.
Imho jei valstybes skirtu bent trechdali to, ka skiria karui kosmosui - matyt jau dabar galetum rezervuotis kambarius kosminiame vieshbutyje per lietuvishkas turizmo agenturas:)
"rrr" <rrr@rrr.rrr> wrote in message news:hajtg4$jhm$1@trimpas.omnitel.net...
> siGis wrote:
>> Siaip tai manau kad skrydis i marsa dabartinio lygio kosmonautikos 
>> priemonemis yra svaigalai, avantiura neturinti praktines reiksmes. 
> 
> Tai naudos is zmogaus nusiuntimo i marsa nulis, tik gali pries kitus 
> pasipusti koks as stiprus ir galingas. Uz ta suma iseitu jauciu bent 10 
> marso roveriu kurie duotu simtus kartu daugiau naudos.