Tema: Re: Parduodu
Autorius: TuKas
Data: 2009-03-02 20:17:49
"Rich"  wrote ...
> Na gincytis nenoriu..nesu profas, bet cia tiesiog gamintojo skelbiamu parametru vertimas.
> Siaip, bandymu metu buvo uzmautas SkyWatcher 200, tai pagal stabiluma matos, jog iki max dar toly.
> Zinoma stabilumui uztikrinti, iki max aprovinet nereiktu, bet be 200mm vamzdzio laisvai patrauktu dar ir kitus gidavimo bei valdymo priedus.
> 

Gamintojo puslapyje: 
http://www.skywatchertelescope.net/swtinc/product.php?id=68&class1=3&class2=302
radau tik pagrindinius montuotės parametrus, bet marketingistai privertė nusišypsoti :

>> profesionalios klasės nenaudota montuotė originaliame pakavime Sky-Watcher EQ5...
Je jau tokią montuotę vadinti "profesionalios klasės", tai kiekvieną fotografuojantį telefoną galima vadinti "profesionaliu fotoaparatu" :)

>>Suteikia tikslumą bei stabilumą rimtam dangaus stebėjimui. Esant norui, montuotę galima papildyti vienos arba abiejų ašių varikliais, kurių pagalba ji pasiverčia puikiu instrumentu gilaus dangaus fotografijai.
Na, iš bėdos fotografuoti su šia montuote galima ( atskirai nusipirkus varikliukus ir kontrolerį ), bet vadinti "puikiu instrumentu gilaus dangaus fotografijai" tai jau atsiprašau :)

>>Į standartinius EQ5 montuotės priedus įeina įtaisytas poliariskopo laikiklis... 
Vietoje to, kad tiesiai šviesiai parašyti" "poliariskopas į komplektaciją neįeina". Čia panašiai kaip pvz. parduodu mobilų telefoną, kuriame įtaisytas lizdas akumuliatorių pakrovėjui.

>>platumos bei azimuto reguliatoriai su mikrometro skale ..
Tai čia tą plastmasinį lipduką su kas keli laipsniai sugraduota skale, pagal kurį tik daug maž apytikriai galima nustatyti platumą vadina "mikrometrine skale" ?

>>patogus lėto judėjimo sekimo valdymas...
t.y. dvi rankenėlės :)

>>atsvarai ... ,  Atsvarų svoris: 5,1 kg.;
Čia joks privalumas - tiesiog tokio tipo montuotėms tai yra būtinybė, kad subalansuoti teleskopą. Jei asvarų svoris 5,1kg, tai maždaug tokio svorio telskopą ir galima užkelti ant šios montuotės.

>>aliuminio lydinio teleskopo tvirtinimo žiedai, 
Įdomu, nes į standartinę komplektaciją paprastai telskopo tvirtinimo žiedai neįeina, kadangi jie gali būti labai įvairaus skersmens, priklausomai koks teleskopas. 
Norėčiau smulkesnės info apie šiuos žiedus, nes pats ieškau maždaug 125mm skersmens žiedų gido tvirtinimui.

>>plieninis trikojis.
Taip čia vienas iš rimtesnių privalumų, nes su mažesnėmis montuotėmis komplektuojami aliuminio trikojai labai klibantys.

>>Rekomenduojama apkrova: iki 25 kg.
Na čia jau topas :) 
Netgi gerokai rimtesnei HEQ-5 montuotei neradau, kad rekomenduotų tokį svorį.
Be abejo montuotė nuo 25kg nsulūž, bet naudotis ją bus praktiškai neįmanoma net vizualiniams stebėjimams nekalbant jau apie astrofotografiją. Manau, kad pardavėjas, užsidėjęs 200mm skersmens teleskopą nebandė realiai juo naudotis lauke pučiant bent nestipriam vėjeliui, nes iš pirmo žvilgnio gali pasirodyti, kad stabilumo pakanka ir iki "iki max dar toli", tačiau pabandžius pažiūrėti pro okuliarą naudojant didelį didinimą, vaizdas smarkiai judės nuo kiekvieno prislietimo ar vėjo gūsio.

P.S.
Jokiu būdu nenoriu nieko peikti ar kritikuoti - montuotė visai normali. Vizualiniams stebėjimams 200mm niutoną paveža, fotografijai taip pat iš bėdos galima būtų naudoti su kokiu vamzdžiu iki ~150mm.
Tiesiog užkliuvo šitaip išgirti privalumai :)