Tema: .Net, Latvian IT Unicode klaviaturos draiveris ir English (US) regional settingas
Autorius: Meff
Data: 2009-12-17 22:52:08
Sveiki, jau nebežinau ką daryti:

pas dažną klientą Latvijoje korporatyvinėje aplinkoje (negali keisti Regional Settingų, o jei ir galėtų - kompų per visus klientus yra keli šimtai...) Language and Regional Settings uždėta English ant "Select a language to match the language version of the non-Unicode programs you want to use:".
Beveik visi klientai naudoja ne standarinį su Windausais ateinantį klaviatūros išdėstymą, bet "Latvian IT Unicode" (tokį, kur latvių kalbos raidės su diakritiniais simboliais rašomos spaudžiant ' ir po to atitinkamą raidę), parsiųstą iš kažkokios latvių svetainės :-)

Tai va, turint tokią konfigūraciją Microsoft programose (pvz Word, Notepad) normaliai visuose laukeliuose rašosi visos LV raidės po apostrofo (') paspaudimo. Bet mūsų kontoros softe (taip pat ir Notepad++ irgi turi tą bug'ą) pasirašo tik latviškos š ir ž raidės. Visos āļķōīņ ir t.t. rašomos be diakritinių ženklų (kablelių, nosinių, brūkšnių ir kt.).

Kaip programiškai išspręsti šią problemą nekeičiant regional settings'ų? 

Thread.CultureInfo.CurrentCulture ir
Thread.CultureInfo.CurrentUICulture keitimas nepadeda :-(((

Žinau, kad System.Text.Encoding.Default galima pa'GET'inti tą "Select a language to match the language version of the non-Unicode programs you want to use:" settingą, bet jo pa'SET'inti neišeina :-) Taigi nežinau kaip tai panaudoti...

Please help!