Tema: .NET UI ir Data
Autorius: Jornada Del Muerto
Data: 2009-12-17 16:47:44
Sveiki,

    Senokai dirbu su .NET ir ne viena client-server sistema sukures, taciau daznai bedirbdamas vis kazka naujo atrandi, vat pagalvojau gal kas zino gera knyga (gali but PDF) apie tai, butu nieko pavartyti, MSDN ar google informacija yra gera, bet tai tik gabalai, kai ieskai kazka konkretaus, konkreciai domina:

    1. .NET Controlai, tokie kaip ListView, ComboBox (nors apie combo abejoju ar ka suzinosiu naujo, pats masciau straipsni apie tai rasyt, bet kas zino) , ListBox, DataGridView, PropertyGrid ir pan. zodziu kas dazniausia naudojama dirbant su duomenu bazem, na ir aisku gali buti ir apie kitus, naudoju ju daug daugiau;

    2. Kuo daugiau info apie DataSet, DataTable ir t.t.. apie ivairius DataTable relationus ir praktini panaudojima, paskutiniu metu pradejau naudot DataTable mechanizmus kaip GetChanges ir panasiai, ta prasme labai sudomino darbas viska sukrovus i DataTable, dirbant kuo maziau trukdant serveri.

    Zodziu System.Windows.Forms ir System.Data, kas daznai naudojasi dirbant su UI ir duomenimis, visa tai ka paminejau esu n kartu naudojas, bet kaip sakau atrandama vis kazkas naujo ir idomaus ir advanced praktinio pritaikymo pavyzdziai, ideologijos tikrai butu idomu, nes randu kartais spragu savo ziniose :)


    P.S. Objektines duomenu bazes irgi domina :) Table == class, Table record == object :)

JDM