Tema: Re: Trumpiausias kelias
Autorius: Jornada Del Muerto
Data: 2012-08-28 14:17:41
    Matai as nedirbu taip, kad kazkas duoda projekta, ai ner cia kas padaryti ir padarai per 1valanda ar 1 diena, o po to kai kazkas atsitinka taisai savaite ar tris menesius, uz ta niekingai maza 1 valandos ar dienos kaina.

    Taip deja daro dar nemazai IT imoniu ir freelanceriu, kad neapskaiciuoja visu savo galimu islaidu darant kazkoki projekta. O po to dirba galima sakyti uz dyka, del to IT imonese, ipac lietuviskose daznai IT projektai sedi minuse, nes vadybininkai neivertino visu projekto apimciu, o programeriai ju niekad ir nemokinami apibrezti, ju tiesiog klausiama, kiek laiko uztruks suprogramuoti. Cia neiskaiciuojamas kliento feedback'as ir programerio bugai visokie. Jei jis suprogramavo per 2 dienas programa, o po kliento feedback'o ar bugu suradimo dar taisinejo programa 1 menesi laiko. Tai projektas uztruko ne 2 dienas, o 1 menesi ir 2 dienas ir butent sia kaina reik sakyt klientui is karto. 

    Reik visada viska pasverti ir apgalvoti. Jei klientas rimtai susidomes, viska imanoma padaryti, bet pasverus viska ir apgalvojus, kad nei vienai pusei, ne vykdytojui, ne uzsakovui nereiketu eiti i nuostolius, o ne dirbant pagal lietuviska modeli, tu cia ka nors padaryk, o mes ziuresim kas blogai.

    Skubek Letai (A. Cezaris).