Tema: Re: Veluoja noutbuko laikrodis - warum?
Autorius: Vasaris
Data: 2010-11-16 20:37:45
"Linas Petkevičius" <linas@NONONOinfonova.lt> wrote in message news:ibt93i$2au$1@trimpas.omnitel.net...
> >Tai pasigirk priežastimi :-)
> 
> Burtu ir nemokslinio mygtuko maigymo budu buvo isspresta. Nuejau i device ir istryniau CMOS/timer device. Po restarto viskas OK.

O, rodosi Laimis, netikėjo, kad kaltas softas. Tai ir sveikinam. Būtum Linuxoidus pasikrovęs - būtum greičiau izoliavęs.

> Alio, garazh. Uz 30 Lt jie zadejo man pasakyt tik diagnoze. Remonto kaina - atskirai. Mane pilnai tenkina scenarijus "stuktelejimas plaktuku - 5 Lt, zinojimas kur trenkt - stolnikas".

IT turi būti priešingai - diagnozė 80%, taisymas - 20%. Čia jei gedimas netipinis. O už "rytoj" - kaina bent jau dvigubai. Nes pas mus dar nesuvokiama "rush orders"

> Nu pavyzdziui? Atneshu noutbuka su tokia problema. Detaliai nupasakoju, ka jau bandziau burti ir kodel nesigavo. Gaunu pasakyma - iki rytoj pasakysim gedima, nes dabar turim darbu, pliu kainuos remontas. Kurioj vietoj reik suklust? Ash gi nezinau - gal jam diagnostika 5 min. uzims, jei jis specas su megztuku ir diplomais. Cia ash lameris visa vakara prasikankinau.

Kodėl tu paišai į 5 min.? Todėl, kad pats, kai sugaišai turbūt ne vieną valandą, pasitaisei per 5 minutes? Specialistas būtų dirbęs elementarios dedukcijos principu, o tai užima laiko. Pirma jis būtų atmetęs arba softo arba aparatūros problemas. O tada jau gilinęsis, pagal situaciją. Tikėtinai jis arba būtų radęs indukcijos principu tavo sprendimą (geri raktažodžiai ir google), arba dedukcijos principu būtų pasiūlęs padaryti duomenų atsarginę kopiją ir perinstaliuoti windozes, kas tikėtinai irgi būtų pagelbėję su aukšta