Tema: IV ir EVRK
Autorius: Jornada Del Muerto
Data: 2011-10-13 20:01:34
Sveiki,

    Dabar judu toliau, del IV (individuali veikla) registravimo, pagal VMI reikia uzpildyti sia forma: http://www.vmi.lt/formos/pdf/FR0792%20(4).pdf

*** 
    Toks pirmas uzkliunantis dalykas - tai kad EVRK veikloms skirta tik 4 laukai( 20-23 ), o 24 laukas jau visai kita informacija. Taip iseina pagal IV yra apribojimas, kad galima tureti ne daugiau kaip 4 veiklas? 

***
    Na ir aisku idomu ar tos veiklos gali but pvz. EVRK 62.* (Kompiuterių programavimo, konsultacinė ir susijusi veikla http://www.stat.gov.lt/uploads/klasifik/EVRK/EVRKred2_RIGHT.htm#62) - ta prasme nesigilinant giliau, imant viska kas pasiveldi nuo 62 veiklos rusies.


***
    Toliau radau toki idomu punkta kaip: "58 - Leidybinė veikla", kur ieina tokie punktai kaip:

58.2 - Programinės įrangos leidyba
58.21 - Kompiuterinių žaidimų leidyba
58.29 - Kita programinės įrangos leidyba

    Pradzioje nesupratau kodel jie atskirai, bet speju cia turima omenyje kada pvz. isleidi kokia nors programa ar zaidima ir pvz. pardavineji, kad ir per knygynus? nes EVRK 62  reiskia tik programavimo darbus ir kt. tipo kada kuri kazka pvz. imonei ar kitam kazkokiam uzsakovui, o leidyba tada bus kada leidi box'a po pvz. parduotuves? speju taip yra?

    Tokiu atveju kuri veikla skaitysis jei as pvz. sukuriu kompiuterini online zaidima, pastatau serveri ir leidziu zmoniems zaisti? pvz. zmones per interneta parsisiuncia mano zaidima, instaliuojasi ir zaidzia - tai cia spejuu vistiek bus EVRK 58? jei taip tada man sito reikia, nes planu tokiu yra...

***

    Dar yra minciu kurti e-shop prekiaujanti ivairia elektronine aparatura, tame tarpe ir kompiuteriais, monitoriais ir ivairiom kitom techninem naujovem, tai gali buti labai ivairios elektronines prekes, nuo webcam iki GPS, o gal net ir palydovines irangos... praktiskai domina naujai sukuriamos technologijos ir naujai israstu irenginiu pateikimas i rinka :)

    Tai nezinau pagal EVRK ka del sito imti ? :)

P.S. Ir ar aplamai tilpsiu i 4 laukus :)))

JDM.