Tema: Re: Q: elektroninis saskaitu pateikimo budas?
Autorius: T:\)
Data: 2010-04-27 17:28:15
Del 1 zmogaus be tchnikos - variantas imanomas, bet siek tiek vaizuoteje idomiai atrodo toks variantas :) Na o jei jau esi toks verslininkas be nieko, tai prasydamas saskaitos ir nurodai, kad sisutu popierine - jie pardavejas nesutinka is jo neperki :) 

Del rekvizitu i antraste - taip ten eina rekvizitai pavadinimas, imones kodas jei nori adresas. Bet tai gali buti registracijos adresas, arba padalinio adresas, o va reikejo i centrini padalini saskaita siusti. O teikiant elektroniniu tai pasto adresas ar dar koks velnias visai nenurodomas :) O ir siaip, kad irasyti rekvizitus i saskaita turi juos tureti pries rasant - tai ir bus suderinimas bent jau zodziu :)

Nu jo, excelis, csv ir kitoks velnias gerai info perduoti, bet va galiu atsisuti tau bent jau 10 skirtingu saskaitu csv formatu, taip, kad ju suimportuoti automatu butu neimanoma. Vienas saskaitos data raso virsuj, kitas apacioje ir t.t.  Nu nebent jus kruti programeriai (as tai tik apskaitininkas) ir zinote budus kaip kompa sumastyti, kad tas laukelis saskaitos data, o ta data tai apmokejimo terminas, o kitoje saskaitoje atvirsciai :) Jei zinote kaip, tai kodel to nepadarote? :)

Del importu - nera bedos su banku importais viskas vyksta panasiai, tik niekas nelaukia paprastai menesio pabaigos :) Pirkimo saskaitu importo dar neteko matyti :) del menesio pabaigos parasiau salyginai, nes dauguma kas galetu sisuti elektronines saskaitas yra masiniai tiekejai (degalines, lizingai, telefonai, nuomos ir pan), kurie ir taip paprastai israso saskaitas menesio pabaigoje (is tiesu menesio pabaigoje buna daugiausia saskaitu). 

T:)

"Vasaris" <none@none.none> wrote in message news:hr6rf6$f08$1@trimpas.omnitel.net...
> "T:)" <durniu@laivas.lt> wrote in message news:hr6q4s$d1q$1@trimpas.omnitel.net...
>> tu bent jau isivaizuoji praktiskai tokia situacija "neturi ofiso, neturi komopiuterines technikos ir dirba tik elektroninem priemonem" :))) Nu vienu zodziu kompo neturiu, bet dirbu su el. saskaitomis, cia suprask trumpinimas el. kiles is zodzio elektra :)
> 
> Tai įmanoma, nors pas mus ir utopiška. 1 žmogaus biuras be technikos įmanomas, tik reikia norėt.
> 
>> O jie neturi printerio, tai daugumoje paprasius atsiustu popoerines saskaitas. O siaip saskaitos pateikimo budas turetu buti sutartas susitarime, kad nebutu atveju siuntete ne tuo adresu, musu ne toks meilas, ar pan.
> 
> Normaliu atveju visi rekvizitai eina į S/F antraštę.
> 
>> O siaip sudas tos elektronines, jei ju neina keliais mygtuku paspaudimais importuoti i apskaitos programa. Na kas is to pvz gauciu is kokiu senuku invioca su 50 poziciju varzteliu elktroniniam formate. Tai kas as veinam ekrane turesiu ziureti kokia paozicija kiek vnt ir kaina, ir kitam ekrane (ar jo puseje) susivedineti i savo apskaitos progama, o kad nepamesti pozicijus kuria jau suvedziau su markeriu zymeciau ant ekrano :) Nu vnz nesamone, tol kol nebus standarto ir galimybes susimesti bent jau standartinius duomenis automatu (saskiatos data, numeris, apmokejimo terminas, pavadinimas, kiekis, kaina suma, pvm tarofas, pvm suma ir pan).
> 
> Tam yra XML, na blogiausiu atveju CSV, arba dar koks nors struktūrizuotas formatas. PDF - čia kvailas įprotis žmonėms, kurie nesaugo atminties talpos. Tekstinei informacijai užkabinti sertifikatą - kaip du pirštukus apsysiot.
> 
>> Kodel banko israsai turi standarta, galetu ir saskaitos tureti savo, tada menesio pabaigoje palieki kompa nakciai, uzstatai "get invoce" ir susipucia kas tau israse saskaitas. Ryte atejai patikrinai, uztvirtiniai ir eini kavos gerti :)
> 
> Woba, o kur čia taip vyksta? Tuo labiau kas mėnesį, ypač dabartinės rinkos sąlygomis? :-D