Tema: Re: Pavėluotos sąskaitos
Autorius: T:\)
Data: 2009-10-14 10:24:54
na siaip ne atmazai, bet imonei tokios paveluotos saskaitos kartais reiskia konkrecius nuostolius. Todel visai sveika tokius pastoviu veluojancius aukleti nuobaudomis. Jei tai pavieniai reiskiniai, tai jau individualus sprendimas. 
Nuostoliai gali susidaryti sie:
1. gali buti neleidziamos sanaudos pagal pelno mokesti, jei saskaita atnesama jau kitais metais, kai uzdaryti praeje (kaip zinia 20 proc).
2. pirkimo PVM - nuostoliu tiesiogiai susidaryti neturetu;
3. delspinigiai del atsiaskaitymo, jei saskaita nebuvo apmoketa iki jos israsymo, tai veluojant ja pristatyti 99 proc veluos ir jos pamokejimas, gali buti priskaiciuoti delspinigiai, baudos ir pan.
4. jei premijos skiriamos pagal darbuotojo rezultatus, tai praejusi laikotarpi buvo nepagrystai pagerintas jo rezultatas. Aisku, galima istaisyti su sekancia premija, bet nevisada tai buna imanoma (iseina darbuotojas, pasikeite premijavimo sistema, grynas nuostolis siuo laikotarpiu ir pan).
5. Jei tai buvo pirktos atsargos - galimybe, kad jos liks pakibe sandelyje. Jei pvz. darbai jau baigti, saskaitos ir kita jau perduota uzsakovui, kurio uzsakymo ivykdimui buvo skirtos atsargos, atsargos gali buti uzpajamuotos, bet likti nenurasytos, o jei nurasinesi, tai vel - suk galva kaip jas nurasineti, kad nekiltu paskui abejoniu kokiai vmi (aisku jei sumos keliasdesimt litu, tai nieko, o jei tukst. litu). 
6. Papildomas darbas tiek einamuoju metu, tiek paskui galimi papildomi "pamastymai" pvz. gauni suderinimo akta, ten ta saskaita viena gavimo, data, pas tave tam laikotarpyje tos saskaitos nera, nes ji yra ivesta gavimo data. Smulkmenos, bet jei tai ne 1-2 per menesi, o 10-100 tokiu veluojanciu...

T:)


"skaitytojas" <arunasz@nospamtakas.lt> wrote in message news:hb1v6m$rcf$1@trimpas.omnitel.net...
> Priimti privalo ir taskas. Saskaita apskaitoma einamajame periode (jei uzdarinejami menesiai), todel bet kokie atmazai yra buhalterijos issidirbinejimas ir ne daugiau. Nebent tai biudzetine istaiga, gal tada kokie niuansai, negaliu komentuot.
> 
> "