Tema: Re: Ka prie alaus atejus savaitgaliui?
Autorius: shimtas kinieciu
Data: 2009-05-22 23:18:45
tai va. o ten kur seileta nostalgyje, tai priemescio mercadoj parodai katras 
gabalas ish belekiek rushiu tau grazestnis, ir nuo jo tau grazei nupjausto 
vietoj tiek kiek norisi ;)


"ShowmanaZ" <Show-deleteit@takas.lt> wrote in message 
news:gv6qlb$4cg$1@trimpas.omnitel.net...
>> "shimtas kinieciu" <theroyalwe@news.omnitel.net> wrote in message 
>> news:gv6n0a$ju$1@trimpas.omnitel.net...
>> shitagi, maximine basturma nei ish toli nei ish arti nebuvo nieko 
>> panashaus
>> su tikrai skane basturma kuria teko kazkuriuose kabokuose ragaut.
>> o ir seranas pas mus tik sheshelis to ka valgo valencyje su barcelona ir
>> visi tenais aplink. net seileta nostalgyje uzejo ;)
>
> "kažkuriuose kabakuose"
> menu veikė Kauno senamiesty kabakiokas Galera. Ten kadais kepsnius an 
> žarijų kepė, daba nepamenu, bet berods armenas, ir vardą irgi pamiršau, 
> alaus kartu išgerdavom, bet buvo rimtas vyras, kaip čia pasakius, orus ir 
> nepasikėlęs, savas visiem ten besilankantiem pankam, bet niekad ne toks 
> kaip visi jie. Gamino labai skanius kelių rūšių šašlus, kebabą, IR!! Labai 
> skanią basturma. Tai buvo pirmas kartas, kai jos paragavau. Dabar mąstau, 
> ar tik ne tokia pat ir yra ta, kuri fasuota, IKI RIMI ir kai kuriuose 
> kabakuose pardavinėjama, nes menu tą nesausą aptepą, bet gal klystu, daug 
> metų jau pravėjo :)
>
> "maximinė basturma"
> šita vat maximinė (beje, ir toji fasuota IKI/RIMI) basturma yra vienas 
> nedaugelio vytintų mėsgalių neturinčių to tokio, kaip aš vadinu, _senos 
> mėsos_ prieskonio. Beje, valgau kaip tik Jamon Iberico Moldeado kumpio 
> gabaliukus, jie turi tą prieskonį, ne tokį jau ir silpną. Kiek menu Jamon 
> Serano jį irgi turi. Nemaža lietuviškų fasuotų vytintų produktų dalis to 
> prieskonio neturi. Kaina - veik 160Lt/kg, tai jau sakyčiau daugokoka. Yra 
> skanesnių mėsyčių kiek mažesne kaina.
>
> nūūū ir galūūūgale pasiguosiu.
> Gi planavau jampt tą Jamon Serano ble, ir spicialnai važiavau per pusę 
> Kauno lig hyper'io, bo šilainiuose su vytintos mėsytės pjaustymu VISADA 
> buvo ir yra bėdos, neretai iki skandalo. Nu nepjausto tos ble pardavėjos 
> nu nors tu jom ką. Aš dar suprantu, kai tikrai aparatas neveikia, diskas 
> pasenęs, dar kas... Bet kai pradeda varyt viena ant kitos mol tu 
> papjaustyk, aš reikalų turiu, ta kitai permeta darbą, ta trečiai ir t.t. 
> Vieną kart tiek sunervavo, kad net griežčiau pakalbėjau... Situacijos tai 
> nepakeitė, vis vien man niekas nieko nesupjaustė...
> Geriausias atvejis buvo maždaug toks: paprašiau "150-170g basturma", jin 
> paėmė šliosą, peiliu - šnai, gabaliuką per porą pirštų... Nu ne šnai, 
> žinoma, čia ne daktariška, šnai nepadarysi, nebent 
> dzyru-dzyru-dzyru-dzyru-dzyru-dzyru-dzyru-dzyru-dzyru-dzyru... ir t.t.
> O vat pramonės ir hyperio maksimkose dažnai tekdavo užtikt normaliai 
> papjaustytos vytintos mėsytės, todėl ir nulėkiau šįkart hyperin.
> Žinoma, pjaustyklė buvo sugedus, papjaustytos mėsytės nebuvo, akis 
> užkliuvo už fasuoto gabaliuko, jį ir pajamiau.
> Todėl ir ėdu vakuume fasuotą buvusį Jamon Iberico Moldeado po 160Lt/kg, 
> 90g už ~15Lt. Su senos mėsos prieskoniu. Nesiskundžiu :) Vytinta yra 
> vytinta, man ji skanesnė už bilenkokią rūkytą.
>
>
>
> -- 
> Pirčių įrengimas: www.tavopirtis.lt