Tema: Re: Ka prie alaus atejus savaitgaliui?
Autorius: shimtas kinieciu
Data: 2009-05-21 15:43:02
o kur atztas ir garstyce? ;)

"BigM" <mindaugask_NOSPAM@centras.lt> wrote in message 
news:gv3fi0$ec$1@trimpas.omnitel.net...
> nugi jeigi norisi inmerkti vieną, kitą, tai bandykit :)
>
> tiesiog šis padažas labai jau greit pasidaro, tik kad riebalų "bomba" 
> gaunasi :)
>
> O jeigu reikia "tikrojo" majonezo, tai turiu išsisaugojęs vieną receptuką:
>
> Homemade Mayonnaise:
> 1 large egg
> 1 tablespoon fresh lemon juice
> 1/2 cup olive oil
> 1/2 cup vegetable oil
> 1/2 teaspoon salt
> Pinch freshly ground white pepper
>
> In a food processor or blender, blend the egg and lemon juice for 10
> seconds. With the processor running, slowly pour in the oil through the 
> feed
> tube and process until emulsified. (Should the mixture become too thick,
> with the machine running, add water 2 teaspoons at a time.) Add salt, 
> pepper
> and pulse to blend. Transfer to an airtight container and refrigerate for 
> at
> least 30 minutes before using. (The mayonnaise will keep tightly covered 
> in
> the refrigerator for up to 24 hours.)
>
>
> "shimtas kinieciu" <theroyalwe@news.omnitel.net> wrote in message 
> news:gv39ss$lib$1@trimpas.omnitel.net...
> shitagi. o kur keushinei? ar mes kazka netaip girdeje busim ;)
>
> "BigM" <mindaugask_NOSPAM@centras.lt> wrote in message
> news:gv389v$io2$1@trimpas.omnitel.net...
>> Labai paprastai:
>>
>> Pagrindiniai ingredientai:
>> 2 dalys aliejaus, 1 dalis pieno (taip, taip, būtent pieno).
>>
>> Procesas:
>> Su mikseriu viską gerai išplakti kol pasidarys vientisa majonezo 
>> konsistensijos masė. Jeigu nesusisuks, reiškias per daug pieno, tuomet po 
>> truputį aliejaus pilt plakant kol pradės "traukti" arba atvirkščiai - per 
>> daug sutrauks, tad gali tekti šiek tiek dapilti pieno iki reikiamos 
>> konsistencijos (skystumo, nes kai per tirštas tokis sprangus gaunasi...)
>>
>> Papildomi ingredientai:
>> Toliau truputis česnako. Mes visumoj ~0.5 ltr kiekio dedam ~puse 
>> skiltelės. Druskytė, prieskoniukai pagal skonį (truputį pomidoro padažo 
>> dedu dėl spalvos ir švelnaus prieskonio).
>>
>> Vartojimas:
>> Ilgam saugojimui netinkamas, tad daromas dažniausiai tam kartui ir iš 
>> karto suvartojamas.
>> Šį padažiuką naudojam prie gruzdintų sparnelių, tai sueina šauniai :)
>>
>> "buran" <NOaldutiSPAM@gmx.net> wrote in message 
>> news:mn.aa047d95620990c7.26571@gmx.net...
>>> Kaip padaryti naminį majonezą?
>>> Kažkada pabandžiau bet gavosi kažkokia neaiški skysta masė. Kažką dariau 
>>> ne taip, todėl labai norėtūsi išgirsti praktiškai tai dariusio žmogaus 
>>> patarimų :)
>>
>