Tema: Re: Del plovo
Autorius: amenox
Data: 2009-03-19 10:23:35
Dekui :).

"foxaz" <foxaz@ten.lt> wrote in message news:gpsobk$ehe$1@trimpas.omnitel.net...
> idejau i o.binaries
> 
> "amenox" <amenox@gmail.com> wrote in message 
> news:gpqelk$k84$1@trimpas.omnitel.net...
>> Jei nesunku pakartokite, bo tikrai buvau atsisuntes, bet nors uzmusk 
>> nerandu dabar pas save kur ji nukisau. :)
>>
>> "foxaz" <foxaz@ten.lt> wrote in message 
>> news:gpl7f7$58l$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Beje cia kazkada seniau Povilas buvo idejes Staliko Chankishijevo knyga 
>>> apie
>>> gaminima kazane, ten yra galybe ivairiausiu patiekalu kuriuos galima 
>>> gamnit
>>> kazane iskaitant n rusiu plovus ir shurpas. Jei kas nepasieme galeciau
>>> pakartot ir sumest i o.binaries.
>>>
>>>
>>>
>>> "foxaz" <foxaz@ten.lt> wrote in message
>>> news:gpl6mb$3q1$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> Matai del receptelio originalumo tai net nezinau ka ir pasakyt, nes 
>>>> shurpa
>>>> toks patiekalas kurio originaliu receptu yra lygiai tiek pat kiek ji
>>>> gaminanciu zmoniu :)
>>>>
>>>> As gaminu pagal recepta kuri vienas kolega tarnaves CA Uzbekistane dave.
>>>>
>>>> Kazane pakepi laju, kad jis paleistu taukus, likusius suskrudusius 
>>>> spirgus
>>>> isimi ir ismeti. Apkepi ~1kg gabalais sukapotos avienos (mazdaug 6-8
>>>> gabalai, nes panasiai gaunasi tiek porciju), geriausia, kad mesa butu su
>>>> kaulu. Istrauki mesa ir tuose paciuose riebaluose apkepini (kol
>>>> suminksteja) 2-3 susmulkintus svogunus, kai jie apkepa dedi 2-3
>>>> siaudeliais supjaustytas morkas ir kepi iki kol suminksteja. Morkoms
>>>> suminkstejus atgal i kazana verti mesa. Dedi juostelem pjaustytas 2
>>>> saldziasias raudonasias paprikas ir 2-3 smulkintus pomidorus be odeliu 
>>>> (as
>>>> naudoju is skardiniu savo sultyse be odeliu, cia tuo atveju kai nebuna
>>>> savu, nes parduotuviniai tai tik samanu skoni duoda :) ) ir astruji cili
>>>> pipira. Uzpili viska virintu karstu vandeniu, kad butu pora pirstu virs
>>>> mesos , sumazini ugni iki minimalios (cia jau reik zaist su malkom ir
>>>> zarijom. As palieku tik zarijas ir kai jos po truputi prigesta imetu vis
>>>> po keleta smulkiu sakeliu, kad ugnis vos krutetu, o pudas vos
>>>> burbuliuotu). Uzdengi ir verdi kokias 15-20 min. Praejus laikui atidengi
>>>> dapili jei reikia vandens iki tos normos kuri buvo. Dedi 4 smulkiai
>>>> supjaustytas bulves.Uzverdi ir vel palieki 20min., kad vos burbuliuotu.
>>>> likus iki pabaigos virti 5 minuciu ragauji sultini dedi pagal skoni
>>>> druskos ir juoduju pipiru, ispaudi keleta skilteliu cesnako, dedi
>>>> smulkintas prieskonines zoles (kalendra, petruska, bazilikas). Po 5 min.
>>>> nukeli nuo ugnies ir palieki dar pastovet bent jau 10min., nes
>>>> skleidziamas aromatas ilgiau kentet nebeliedzia :).
>>>>
>>>> Visi kurie ragavo sake, kad labai skanu.
>>>>
>>>> Nemegstantiems lajaus ir avienos (mano zmona) siuos produktus keiciu i
>>>> alyvu alieju ir jautiena. Nors kiek man aiskino shurpa gali but ir is 
>>>> bet
>>>> kokios mesos (paukstiena, zuvis) isskyrus kiauliena, bet greiciausia cia
>>>> todel jog uzbekai pagal tikejima jos valgyt negali :), yra teke valgyt
>>>> fantastisko skonio shurpa su mazo serniuko mesa.
>>>>
>>>> Na ir butinas atributas tai lauzas ir dumai, nes kiek teko daryt ant
>>>> virykles niekad nesigavo taip skaniai kaip ant lauzo :)
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> "Svajoklis" <svajoklis@TRINTIb4net.lt> wrote in message
>>>> news:Xns9BD06A088F3DsvajoklisTRINTIb4net@194.176.32.141...
>>>>>> Ir dar vienas super dalykas kuri irgi daznai virdavau tai shurpa.
>>>>>
>>>>> va sito dalykelio originalu patikrinta :) recepteli butu visai faina
>>>>> gauti
>>>>>
>>>>> S.
>>>>
>>>>
>>>
>>> 
> 
>