Tema: Re: Del plovo
Autorius: foxaz
Data: 2009-03-16 13:26:12
Ideja! :) Yra pasakymas, kad i shurpa galima det bet ka, nuo to ji tik 
skanesne daros :)


"A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message 
news:gplcdf$ecc$1@trimpas.omnitel.net...
> pries kraunant i puoda pakepus virs zariju paprikas ir baklazanus tai 
> visai butu pasaka :)
> "foxaz" <foxaz@ten.lt> wrote in message 
> news:gpl6mb$3q1$1@trimpas.omnitel.net...
>> Matai del receptelio originalumo tai net nezinau ka ir pasakyt, nes 
>> shurpa toks patiekalas kurio originaliu receptu yra lygiai tiek pat kiek 
>> ji gaminanciu zmoniu :)
>>
>> As gaminu pagal recepta kuri vienas kolega tarnaves CA Uzbekistane dave.
>>
>> Kazane pakepi laju, kad jis paleistu taukus, likusius suskrudusius 
>> spirgus isimi ir ismeti. Apkepi ~1kg gabalais sukapotos avienos (mazdaug 
>> 6-8 gabalai, nes panasiai gaunasi tiek porciju), geriausia, kad mesa butu 
>> su kaulu. Istrauki mesa ir tuose paciuose riebaluose apkepini (kol 
>> suminksteja) 2-3 susmulkintus svogunus, kai jie apkepa dedi 2-3 
>> siaudeliais supjaustytas morkas ir kepi iki kol suminksteja. Morkoms 
>> suminkstejus atgal i kazana verti mesa. Dedi juostelem pjaustytas 2 
>> saldziasias raudonasias paprikas ir 2-3 smulkintus pomidorus be odeliu 
>> (as naudoju is skardiniu savo sultyse be odeliu, cia tuo atveju kai 
>> nebuna savu, nes parduotuviniai tai tik samanu skoni duoda :) ) ir 
>> astruji cili pipira. Uzpili viska virintu karstu vandeniu, kad butu pora 
>> pirstu virs mesos , sumazini ugni iki minimalios (cia jau reik zaist su 
>> malkom ir zarijom. As palieku tik zarijas ir kai jos po truputi prigesta 
>> imetu vis po keleta smulkiu sakeliu, kad ugnis vos krutetu, o pudas vos 
>> burbuliuotu). Uzdengi ir verdi kokias 15-20 min. Praejus laikui atidengi 
>> dapili jei reikia vandens iki tos normos kuri buvo. Dedi 4 smulkiai 
>> supjaustytas bulves.Uzverdi ir vel palieki 20min., kad vos burbuliuotu. 
>> likus iki pabaigos virti 5 minuciu ragauji sultini dedi pagal skoni 
>> druskos ir juoduju pipiru, ispaudi keleta skilteliu cesnako, dedi 
>> smulkintas prieskonines zoles (kalendra, petruska, bazilikas). Po 5 min. 
>> nukeli nuo ugnies ir palieki dar pastovet bent jau 10min., nes 
>> skleidziamas aromatas ilgiau kentet nebeliedzia :).
>>
>> Visi kurie ragavo sake, kad labai skanu.
>>
>> Nemegstantiems lajaus ir avienos (mano zmona) siuos produktus keiciu i 
>> alyvu alieju ir jautiena. Nors kiek man aiskino shurpa gali but ir is bet 
>> kokios mesos (paukstiena, zuvis) isskyrus kiauliena, bet greiciausia cia 
>> todel jog uzbekai pagal tikejima jos valgyt negali :), yra teke valgyt 
>> fantastisko skonio shurpa su mazo serniuko mesa.
>>
>> Na ir butinas atributas tai lauzas ir dumai, nes kiek teko daryt ant 
>> virykles niekad nesigavo taip skaniai kaip ant lauzo :)
>>
>>
>>
>>
>> "Svajoklis" <svajoklis@TRINTIb4net.lt> wrote in message 
>> news:Xns9BD06A088F3DsvajoklisTRINTIb4net@194.176.32.141...
>>>> Ir dar vienas super dalykas kuri irgi daznai virdavau tai shurpa.
>>>
>>> va sito dalykelio originalu patikrinta :) recepteli butu visai faina 
>>> gauti
>>>
>>> S.
>>
>>
>
>