Tema: Re: Parovėm rūgštynių iš pardos :)
Autorius: ALORA
Data: 2010-12-03 10:53:37
gamybos procese atradom, kad su karšta rūgštynių sriuba labai tinka 
kardamonas.

Sudėtis buvo 2 petražolių šaknys, 1 morka, 1 didelis svogūnas, apkepinti 1 
šaukšte sviesto, po to pridėta bulvių (3) ir viskas troškinta nedideliame 
kiekyje vandens, kol suminkštėjo bulvės (papipirinus juodais pipirais). Tada 
įpyliau vandens, sudėjau rūgštynes (apie stiklinę), užvirinau, įdėjau dar 
apie  šaukštą sviesto, pjaustytus virtus kiaušus (3) ir, kadangi pasirodė, 
kad muskato nėra, kardamono. Ir, kadangi neatsirado norinčių klampoti per 
sniegynus į pardą krutonų arba atkasinėti iš 2m pusnies mašiną (bo galima 
netyčia atkasti svetimą :), prie sriubos buvo skrebučiai.

Mano ir šeimynos subjektyviam skoniui tai labai patiko :) Gaila tik, kad 
rūgštynės lievos buvo - labai sūrios ir, turbūt, iš senų augalų, nes buvo 
nemažai sumedėjusių plaušų.